söndag 6 oktober 2013

Vildsvin!!! 🙀

En morgon när vi kom ut hade de otäcka svinen plöjt upp hela vår fruktlund!!! 

Tack och lov har vi en vildsvinsförsäkring så för självrisken på 1500 k fick vi bara några dagar senare hela vår framsida iordningställd. Puh!

Det fanns liksom skäl för att utrota de där bestarna en gång i tiden... Grrrr...

6 kommentarer:

 1. Så kjedelig at du fikk besøk av villsvin i din trädgård. Jeg tror jeg hadde et tilsvarende besøk for en måneds tid siden. Store bed var endevendte. Heldigvis virker det som om dyrene- (om det var villsvin) ikke er stedegne, men vandrer, så forhåpningsvis vil det ta lang tid om de kommer på besøk igjen.
  Hvor får du tatt en villsvinforsikring? Kanskje det hadde vært et alternativ for meg også!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stein,
   Vi har en villaförsäkring "extra, extra allt" hos Folksam och den gäller, har vi fått reda på idag, oavsett hur många gånger de kommer tillbaka.
   Hälsningar,
   Charlotta

   Radera
 2. Jag har fått gräsmatta och blomrabatter förstörda på landet av vildsvin, om och om igen. De har etablerat sig här i trakten sedan många år och ökar i antal. Även om de inte är på vår tomt just nu kan jag se spåren efter dem hos grannar. Jag förstår hur du kände dig. Försäkring eller inte - det är så mycket glädje som försvinner när det man skapat förstörs.

  SvaraRadera
 3. Men om de kommer tillbaka gäller inte försäkringen, i alla fall inte den jag hade.Ett återbesök räknas inte som oförutsett så jag satte opp eltråd.Peppar, peppar inga grisar här sedan dess.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ringde Folksam direkt när jag läst din kommentar! Men vi har en villaförsäkring "extra, extra allt" och den gäller oavsett hur många påhälsningar vi får. Vi har strålkastare och en radio som går på varannan kvart hela nätterna och hoppas slippa fler påhälsningar...
   Ha det gott,
   Charlotta

   Radera
 4. Tråkigt att få trädgården förstörd på det där viset. Tack och lov att vi inte har sånna där nassar i hälsingland. Än... kanske man måste tillägga för dom verkar vandra uppåt.

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)