måndag 18 mars 2013

Trädgårdsälskare i motvind


Man får uthärda mycket, om man ska envisas med att vara trädgårdshängiven i det här landet.


För några dagar sedan lyste solen och jag kunde bara inte hålla mig i styr längre. Jag ville bara så, sååå gärna göra lite vårfint på trappan.


Jag VET att det är för kallt och för tidigt och att våren är sen. Men vad gör man åt denna trädgårdslust som pockar så alldeles förfärligt just nu?

Jag bestämde mig för "bara något litet", som går att lyfta in om nätterna.Och så den här finurliga, som jag blev så nöjd med! Lyktan blev ett minidrivhus till pärlhyacinterna.  Men vad tror ni hände idag då? Tror ni inte att det blåste halv orkan och lyktan - som stått på trappan i säkert tre, fyra år - välte och glaset gick i kras! Är det inte så man kan bli precis uppgiven i sina försök att få utlopp för vårkänslorna!

Bara att ta ett djupt andetag och på det igen:)

Keep calm and keep on gardening,

11 kommentarer:

 1. Ja, nog har Kung Bore prövat tålamodet på oss trädgårdssugna bra länge nu..... Det GÅR ju inte att hålla sig längre nu...

  SvaraRadera
 2. Fina vårarrangenmang och så himla fiffigt litet drivhus till pärlhyacinterna. Men vilket väder ni måsta ha!! I Sthlm snöar det bara lite, men stormen kanske är på väg hit? Burra! Jag som skulle ner till Nöbbele och vårbruks nästa vecka!!
  Kram från EvaLinnea

  SvaraRadera
 3. Så fint! Ja nu blir man faktiskt snart galen... jag som skulle ha påskliljor i de fina hinkarna jag köpte i din butik och fixa vårfint i den gröna trälådan. Nähä, det blev det inget med - de nya sakerna står inne i arbetsrummet och längtar att få komma ut och göra sitt "jobb" i trädgården - liksom vi alla som längtar ut. Nu väntar jag på den utlovade snöstormen... Bläh!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Usch ja, alla mina lyktor på baksidan har blåst omkull... Dom står ute året om och där de står brukar det inte vara något problem med vinden. Visst är det snyggt att sätta växter i lyktorna, det föreslår jag ofta till kunderna när de köper en större modell, ju fler anv.områden desto bättre ;)
  Kram gittan

  SvaraRadera
 5. Så vårigt och fräscht du fixat på trappan! Jättefint med pärlhyacinterna i lyktan. Vad synd att den gick sönder.
  Ha en skön kväll.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. Visst är det jätte-trist med vädret eller rättare sagt ovädret! Det var verkligen fint med pärlhyacinterna i lyktan! Kanske kan du köpa nya glas hos glasmästaren, det gjorde jag för mina har också gått sönder, så små glas brukar vara rätt billiga! Ha det så gott i snöstormen!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 7. Så vackert och vårligt det blev på trappan! Och lyktan var fin så länge den var hel.
  Jag har googlat mer om vindruvorna som du har och blir mer och mer övertygad om att de skulle passa. Så om de tar sig så skulle jag vilja tinga en av varje. Då kanske det också blir av att vi kommer ner och ser vad mer du har att erbjuda i din butik, och tittar på den fina trädgården. :)

  SvaraRadera
 8. Så fint det blev och så tråkigt att lyktan blåste sönder. Kann det vara en liten tröst att det inte bara är nordbo som inte har vår än. Både här i Holland och i Frankrike är det kallt och på vissa ställen ligger det snö. Ingen vår alls.
  Försök härda ut lite till för visst kommer den eller....?
  Anje

  SvaraRadera
 9. Jaa, fy och hos mig står de i innertrappan i huset med blommor och allt nu. Trångt men helt i alla fall.
  Hälsningar Luna

  SvaraRadera
 10. Så fint att du satt dina krukor i en korg då är de ju lätta att ta in när det blir kallt för det är det ju ofta på nätterna nu. Jag är rädd för att det går fort sen när det väl kommer igång. håller tummarna att det inte gör det.
  Ha en fin vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)