måndag 25 februari 2013

LandscapingDet sker ett fantastiskt landskapande runt vår lilla by just nu. Eller kanske ska man kalla det en landskapsrestaurering? Under det senaste året har skogen runt hela byn köpts upp av en och samma person. Som tur är inte av något girigt skogsbolag utan av någon som själv lever här ute och som brukar både skog och jord med hjärtat på rätta stället. Han har till och med förärats något slags pris för återställande av kulturlandskap. Tänk vilken tur vi har!


Det är fantastiskt att se hur gamla vackra ekar och enar får stå kvar och hur stenmur efter stenmur röjs från sly och träd. Framför vårt hus breder nu små vackra åkerlappar ut sig, omsorgsfullt inramade med alla dessa stenmurar. Vi har också en ca 200 m lång stenmur på vår mark och, ährm, den hade nog också mått väl av ett röjsåg...


Tänk vad människor har slitit ont här, för att få bort all denna sten och kunna bruka den magra jorden.När jag står på vår ovanvåning och tittar ut över detta nygamla kulturlandskap går tankarna nästan till engelsk landsbygd...


Keep calm and keep on gardening, 

8 kommentarer:

 1. Så flott at det hele ble kjøpt opp av en person som vet å verdsette kulturlandskapet! :-D
  Det må være en god følelse at det ikke plutselig bygges et kjøpesenter, fabrikk eller lignende! :-D
  Forstår godt at han har mottatt en pris for å gjenoppbygge kulturlandskapet rundt dere! :-D
  Ha en fortstat riktig fin dag.
  Stein

  SvaraRadera
 2. Helt spontant , när jag läste om hur du ser på den positiva förändring som skett runt dej , tack för att du låter oss andra veta Kanske kan det påminna oss om att vi ska se det lilla glada , inte bara
  allt negativt ,som annars lätt hamnar i förgrunden . Katta

  SvaraRadera
 3. Det ser härligt ut på dina bilder och jag förstår att ni är glada för att någon värnar om naturen i er omgivning, det är verkligen viktigt.
  Ha det bäst!
  Kram Madde

  SvaraRadera
 4. Fint! Och grattis till odlarkrönikan i Trädgård&Blommor, jättekul!

  SvaraRadera
 5. Det låter ju fantastiskt med den som köpt upp marken och vårdar den så väl! Såna skulle det finnas fler av...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 6. Vilken tur att det är en person som har miljö hjärtat på alldeles rätt ställe och ser till att det blir som det ska vara. Vilken lycka.
  Anje

  SvaraRadera
 7. Hej Charlotta !

  Grattis till det fina reportaget i "Trädgård & Blommor" !
  Blir så inspirerad av alla dina tips till vårens sådder !
  Kommer garanterat att följa de övriga reportagen också !
  Jättekul att läsa !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 8. Så glad jag blir när jag hör om såna människor. Jag förstår att ni är överlyckligar. Ett vackert och välskött landskap är ovärderligt. Så underbart ni har det runt omkring er.

  Varma hälsningar,
  Maria

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)