För några veckor sedan satte jag hyacinthlökar på drivning och
några av dem har redan fått fina knoppar. Idag var det dags att sätta årets
julglögg. Som ni ser är det inte mycket kvar i glasflaskan. Det är
glögg som vi gjorde 2010 och som vi njutit av två jular i rad. Det sista som
var kvar har vi smakat efter långa, blöta trädgårdspass den senaste tiden och
såååå god som den är nu har den INTE varit de två tidigare åren. Den är bara
fantastisk! Så idag bestämde vi oss för att sätta två satser och ”lagra” den
ena till julen 2014J!
Receptet finns publicerat hos Mimmis Mammaliv, klicka HÄR.
Det ingår både färskjäst, socker och potatis och alkoholhalten lär enligt
receptet bli ca 12-13%.
Det skummar och bubblar direkt från start.
Här syns våra egenodlade potatisar i skivor tillsammans med
russin.
Lev väl,
Hej Charlotta! I mitt inlägg på tema Drömmar har jag länkat till din blogg och inläggen om Bonna-orangeriet - hoppas det är okej. Det är nämligen ditt orangeri som har inspirerat min dröm!
SvaraRaderaHa det gott!/Laila
Vad mysigt att göra glögg! Härligt speciell känsla att dricka sin egengjorda glögg:)). Ser så gott ut.
SvaraRaderaInga hyacinter här ännu, men snart så:)).
Ha en fin söndag.
Kram Maria
Najs julstök må jag säga! Provsmakar gärna glöggen 2014. Vi ses!
SvaraRaderaKram från Eva Linnea
Vad kul! Det gäller att ha framförhållning ... :-)
SvaraRaderaHej Vännen!
SvaraRaderaÅ kanske att man skulle ge sig i kast med lite glögg? hm... ska se om vi hinner med det i år....
Ha en go söndag!