lördag 10 november 2012

Mera julstök

För några veckor sedan satte jag hyacinthlökar på drivning och några av dem har redan fått fina knoppar. Idag var det dags att sätta årets julglögg. Som ni ser är det inte mycket kvar i glasflaskan. Det är glögg som vi gjorde 2010 och som vi njutit av två jular i rad. Det sista som var kvar har vi smakat efter långa, blöta trädgårdspass den senaste tiden och såååå god som den är nu har den INTE varit de två tidigare åren. Den är bara fantastisk! Så idag bestämde vi oss för att sätta två satser och ”lagra” den ena till julen 2014J!

Receptet finns publicerat hos Mimmis Mammaliv, klicka HÄR. Det ingår både färskjäst, socker och potatis och alkoholhalten lär enligt receptet bli ca 12-13%.


Det skummar och bubblar direkt från start.


Här syns våra egenodlade potatisar i skivor tillsammans med russin.


Nu står glöggen i stora ekskåpet och där ska den stå i tre veckor. Hävert ligger framlagd för provsmakningJ. Allra bäst är om glöggen får stå så här i uppemot sex veckor innan den tappas på flaskor

Lev väl,

5 kommentarer:

 1. Hej Charlotta! I mitt inlägg på tema Drömmar har jag länkat till din blogg och inläggen om Bonna-orangeriet - hoppas det är okej. Det är nämligen ditt orangeri som har inspirerat min dröm!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt att göra glögg! Härligt speciell känsla att dricka sin egengjorda glögg:)). Ser så gott ut.
  Inga hyacinter här ännu, men snart så:)).
  Ha en fin söndag.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Najs julstök må jag säga! Provsmakar gärna glöggen 2014. Vi ses!
  Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 4. Vad kul! Det gäller att ha framförhållning ... :-)

  SvaraRadera
 5. Hej Vännen!
  Å kanske att man skulle ge sig i kast med lite glögg? hm... ska se om vi hinner med det i år....
  Ha en go söndag!

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)