söndag 27 maj 2012

Rabarber med storhetsvansinne


Våra rabarber är större än någonsin i år. Det är en gammal sort som fanns 
i trädgården när vi flyttade hit och visst har den fått mycket hästgödsel
 under våra 12 år här. Men i år verkar de helt fått glädjefnatt.


Det här bladet är 60 cm långt! Är det någon som gillar att göra fågelbad i betong,
finns det blad att hämta här:)

Lev väl,

11 kommentarer:

 1. Den enda rabarber jag har numera i trädgården är en rosablommande prydnasrabarber på murrabatten. Hade faktiskt tre olika sorter för några år sen, men det är en alldeles för sandig och torr jord för att dom ska trivas - så dom har dött!
  I Stockholm, där vi hade fet vattenhållande jord - det var en gammal sjöbotten - där blev vi inte av med dom trots försök!!

  SvaraRadera
 2. Ååååh vilka rabarber :)
  Lite avundsjuk blir man allt *s* Kämpar med våra nysatta rabarber och en gammal som har återuppstått efter 5-6 års frånvaro, men den har typ 4 stjälkar, och rabarber som är så gott.
  / Mia

  SvaraRadera
 3. Min är också tokstora i år! Dom gillade kanske den långa kalla våren för gödslandet har jag inte ens hunnit med =)

  SvaraRadera
 4. Himmel & pannkaka, vilka rabarberfester ni kommer att kunna ha!! Mina får ingen gödsel, med de växer så snällt ändå. Inte till dina dimensioner, men iaf så jag fick en rabarberpaj förra veckan.
  Kram från Eva Linnea (tillbaka i Stockholm en vecka eller så, sen bär det till Småland igen)

  SvaraRadera
 5. Jag flyttade mina rabarber från gräsmattan till två odlingslådor i höstas och de trivs också ovanligt bra i år. Inga 60 cm på långa väger, men stora och frodiga :) Rabarber är härliga!

  SvaraRadera
 6. Nu blommar kanelrosen jag köpte av dig.
  Så vacker den är.
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Min rabarber som brukar vara så fin har tydligen inte tyckt om vintern här för den ser inte klok ut och rabarberpaj blir det definitiv inte. Din är helt otroligt vackert och stort.
  ha det fint
  Anje

  SvaraRadera
 8. Your rhubarb is huge! How wonderful! I just harvested our first batch this year and am so excited to make something delicious with it :-)

  SvaraRadera
 9. Oj! Det blir många rabarberpajer av den plantan : ) Själv knipsade jag av några få utvalda små skott av mina små rabarber igår. En paj fick jag ihop iaf!
  /Cika

  SvaraRadera
 10. Mina stackars rabarber blev lite tuggade på av bladbaggar tidigare i våras, så de håller på att hämta sig nu:( Önskar de kunde se ut som dina:)

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)