lördag 7 april 2012

Nu frossar vi i vitsippor!


Varje morgon de senaste dagarna har jag gått ut i skogen bakom vår
ladugård och plockat vitsippor. De är alldeles ljuvliga nu, även om
det är för kallt för att de ännu ska bilda vita mattor under träden.

Hoppas ni har en skön påskafton!

Lev väl,

15 kommentarer:

 1. Åhh, vad härligt med vitsippor. Här är det för tidigt än, vi har precis fått tussilago. Nu är det ju så kallt på nätterna också så det dröjer nog ett tag till.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 2. Oj, vilka härliga vitsippsbuketter du bjuder på! Det är riktig vårkänsla!
  Ha det fint! /Caroline

  SvaraRadera
 3. Jag tycker de ser så frusna ut på morgonen, de stackarna.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Ah, vitippor!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Vitsippor menar jag :-)
  Hélena

  SvaraRadera
 6. Vi brukar ju åka till Bokskogen varje år i slutet på april för att titta på vitsippor och gulsippor och på dom nyutslagna bokarna, men vi får kanske ta det tidigare i år...
  Eller kanske inte med tanke på vädret...
  Ha en fortsatt skön påskhelg, kram, Monica

  SvaraRadera
 7. Vilken fin blogg och mycket inspiration! Glad påsk!

  SvaraRadera
 8. Wow... redan.. SÅ härligt!! Har gått och spanat längst nere trädgården efter vitsipporna, men det har helt enkelt varit för kallt den senaste tiden. Längtar!!

  Har läst reportaget nu - Såååå fint!! Å så vackra bilder. Stort grattis igen!!!

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 9. Hej och tack för ett varmt välkomnande leende under påskaftonens snålblåst och ruggiga väderlek. I sinnet känns dock värmen stark efter att ha fått lyssna en stund på Charlottas entusiasm och kunskap om komposteringsmöjlighet i tätbebyggt område. För min del kändes besöket extra gott, då en artikel i tidningen "Hem och trädgård" lyfte fram Familjen Cesars trädgård och sätt att odla. Till min stora glädje så upptäcker jag att trädgården finns i grannskapet. Så härligt att finna "själsfränder" för inspiration, utbyte av idéer och erfarenheter, så nära. Besöket, Charlotta och miljön gav mersmak!!! Tack för att du delar med dig :) :) Varma hälsningar med önskan om en fortsatt skön helg! Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men åh, tack, Anneli, för alla fina ord! Vad glad och alldeles varm i hjärtetrakten jag blir! Visst är väl världen tokigt liten ibland? Hoppas vi får se dig här snart igen:)
   Bloggkram!

   Radera
 10. Hej vännen min!
  Här har inte sipporna kommit än, det har varit alldeles för kallt... brrr... jag har inte varit ute så mycket jag heller med tanke på hur kallt det har varit. Här om morgonen hade vi nästan en dm snö! men galet...jag behöver vååååååår. NU!

  Kram

  SvaraRadera
 11. Några vitsippor tittade upp här innan snön kom här i Västergötland, men jag hoppas och tror att de andra sätter fart när vårvärmen kommer tillbaka istället.

  SvaraRadera
 12. God morgon kära Charlotta! Tack för senast. Trist att det var så kallt. Trädgårdspysslarkänslan hade svårt att infinna sig. Stannade till på Korrö på vägen hem. Inlägg kommer i morr´n. I dag blir det att sätta potatis på förgroning. Köpte fyra sorter i en sk "Gourmet-låda". En sort i varje pallkrage bli det. Som extra "förstärkning" har jag behållit några ICA-potatisar som börjat gro. Bara på skoj. Sort? Nada aning.
  Kram och fortsatt GLAD PÅSK
  /Eva Linnea

  SvaraRadera
 13. Lycka:)!! Tack för dagens vårkick!
  Ha en fin kväll.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 14. Ja nu är det VÅR! Äntligen...som man har längtat!
  Ha en skön helg!
  Hälsningar från ett soligt men blåsigt Öland Och Titti

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)