måndag 6 februari 2012

Klorofyllkick


Här går det undan med de de gula ärtorna!


I lördags såg det ut så här på matbordet och redan om några dagar
kan vi börja skörda ärtskott att lägga på tallriken.


Ögongodis gör att själen också får sitt:)


Vårsprudlande kram till er alla!
Lev väl,

19 kommentarer:

  1. Hos oss har de redan skördats för fullt. Jag hann smaka ett!? skott innan ungarna hade vräkt i sig resten. Meeen som en god mor såg jag på de små liven och var inte alls irriterad över att jag bara fick en. ;)

    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  2. Åh, vad gott med ärtskott! Växer de mer o mer ju mer man klipper av dem, eller är det översta bara ätbart?//helen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Helén,
      Nej de slutar växa när man klipper dem, men jag har redan en ny kruka på gång:)
      Kram!

      Radera
  3. Gott och så vackert en bra blandning.Kram

    SvaraRadera
  4. Hej Charlotta!
    Ärtskott är nog det jag tycker allra bäst om när det gäller att hitta ätbart från ärter och frön så här års. De är så härligt krispiga och fräscha.
    Ärter och bönor är ju över huvudtaget roligt att ha att göra med. De växer sirligt och vackert med sina lockiga klängen och många har fin blomning. De är också toppen att så tillsammans med barn. De växer så att man ser det och det behövs inget otåligt väntande. Växtglädje från dag ett så att säga.
    Många varma hälsningar
    Kristina

    SvaraRadera
  5. Verkligen vitaminberikade bilder idag! Nu behöver vi vitaminer både i kropp och själ...

    Kram

    SvaraRadera
  6. Vilka underbart gröna bilder fyllda med hopp. Tack för infon om er källarnedgång. Ger hopp för mitt eget bygge.
    Ha det bäst!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  7. Jag går också och tänker på att så ärter. Men det blir liksom inte av. Ser så härligt ut .

    Fina bilder.

    Kram

    SvaraRadera
  8. Använder du vanliga gula ärtor, sådana man kokar ärtsoppa på?
    Och hur äter man ärtskotten? I sallad, eller?
    Kram från en novis...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jajamen, helt vanliga ärtsoppärter i lite jord, ljus och lite vagnen sen chip chop med saxen att ha i sallad:)

      Radera
  9. Så enkelt att man glömmer bort det.Vilken tur att det köptes ärtor förra veckan, visserligen tänkta att bli soppa men det kan ju räcka till mer:)

    SvaraRadera
  10. Jag provade det första lilla ärtskottet i dag. Smaskens!
    En skön måndagskväll önskar Eva Linnea

    SvaraRadera
  11. Visst är det härligt med alla gröna skott, själv har jag gorddat i mååånga år...kanske för att lindra odlingsnerven lite så här års! :o)
    Kram Lydia

    SvaraRadera
  12. Härlig färgklick, här är vårlängtan svår....
    Kram Malena

    SvaraRadera
  13. Åh vad det ser mumsigt ut. Jag måste prova. Har letat i din blogg för jag vill minnas att du har skrivit ett inlägg om hur du gör men jag hittar det inte. Lägger du ärterna i blöt innan så att de groddas innan du lägger dem på jorden. Jag håller på att göra solrosskott och undrar om man kanske gör likadant?
    Ha det fint!
    Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, jag bara la dem på jorden, ströddes över lite jord och sen vattnade:)

      Radera
  14. Härligt med klorofyllgrönt den här årstiden! Både att stoppa i munnen och i vaser. :)
    Kramar

    SvaraRadera
  15. ÅÅ man använder bar gula ärtor jag trodde man tog ärtskidor jag. Tur jag inte har sått de än, för jag älskar dessa skott!!
    Ha en alldeles underbar dag!

    SvaraRadera
  16. Odling för otåliga, DET låter som någonting för mig! Går och stirrar i chilikrukorna mest varje dag, men ännu har inget hänt. Jag får nog grodda och spira lite grönt för att bli av med värsta otåligheten!

    SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)