tisdag 14 februari 2012

Dags för varmbänk?


Nä, faktiskt inte... Inte det här året... För er som blir besvikna nu, finns allt material samlat under fliken här ovan, Att anlägga varmbänk, som handlar om vårt odlande i varmbänk de senaste två åren. Från anläggning till skörd! Men i år håller jag på att experimentera med att gräva ner bokashikompost i växthusets bäddar och vill inte avvara en hel bädd till varmbänk... Vad bokashi är kan man läsa HÄR.


Men helt utan fina vårprimörer tänker jag inte bli, utan ska istället odla sallat och rädisor i balkonglådor här i vår inglasade källartrappa! Redan nu väntar en låda rucola och en låda sallat under lysrör och till helgen ska de planteras ut i källartrappan:) Ska bli spännande att se vad det kan bli för skörd!

Lev väl,

15 kommentarer:

 1. Wow, vilken dröm att ha en sådan inglasad trappa! Ha en fin Alla Hjärtans Dag!
  /Lotta

  SvaraRadera
 2. Tar din energi aldrig slut? Jag är så imponerad av allt du hinner med!
  Hjärtekram, Monica

  SvaraRadera
 3. Jag har länge varit sugen på att göra varmbänk, men aldrig kommit till skott! Jag vet inte riktigt var jag ska börja... jag menar i trädgården (den är lite liten) En tanke jag har haft är att starta en varmbänk i växthuset, en att starta den i en låda ute... men lådan blev så fin så jag ville inte skita ner den =) Lådan är min "pelargonhylla" här har jag en bild på den http://vexthuset.blogspot.com/2010/02/pelargon-sadd.html. Var-när-hur tänkte du starta din? Berätta mera... och ha en fortsatt härlig alla hjärtans dag, kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Blomkronan,
   Jag har alltid anlagt min i växthuset, titta gärna på länkarna i inlägget eller under sidfliken under headern: Att anlägga varmbänk. Som jag skrev så hoppar jag över varmbänken i år eftersom jag har lite andra experiment för mig, men jag brukar starta min vid den här tiden på året.
   Ha det bäst!

   Radera
  2. Å jag hade missat att du länkat till dina tidigare inlägg, tack för dom. Jag känner igen mig, jag har läst om din bädd tidigare, men missat resultatet. Att gräva ur växthuset nu är bara att glömma =( Min axel är inte ok än. Så det får bli ett projekt nästa vårvinter och med lite planering... som att gräva ur växthuset på hösten. Detta måste jag absolut prova =).
   Frågan är om man kanske kan göra varmbädd i en stor kartong i växthuset? tål att fundera på =).
   Tack för alla inspiration och tips.

   Radera
 4. Hej Charlotta.

  Har faktiskt inte läst dina inlägg om varmbänk. Får ta och göra det. Är ju en gammal fiffig odlingsmetod verkligen som jag nog får ta i tur med något år.

  Ha det gott
  Kristina

  SvaraRadera
 5. Vad trevligt du presenterar statistiken med antal besök. Har inte sett det tidigare. Fint skrivet!
  Kristina igen

  SvaraRadera
 6. Vad spännande att följa dina projekt, ska läsa om varmbänken senare. Gillar din fina inglasade trappa.
  Ha en mysig Alla hjärtans kväll.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Så härligt med små primörer tidigt! (:D Jag har kört lite bokashi några månader, ska bli spännande att se hur det blir när det komposterat och om det växer bra.
  Ha en härlig alla hjärtans dag hela familjen! (:D
  Blomkärringen

  SvaraRadera
 8. Det blir nog en lagom bra skörd så här års.
  Skal också odla lite sallad hade jag tänkt.
  Hörs imorgon
  Annika

  SvaraRadera
 9. Spännande att se hur det går med komposteringen, för du tänker väl "rapportera", hoppas jag.
  Ha det gott!
  /Anna

  SvaraRadera
 10. Varmbänk....vore toppen om man bodde så att man kom över halm och hästlort utan att behöva åka flera mil. Härikring har alla hästägare gått över till torv och bönderna sparar inte halmen:(
  Fast torvskiten är i och för sig perfekt i lunden:)

  SvaraRadera
 11. I just came across your blog. I have a number of blogs I follow from your area of Europe. Living here on Lake Michigan in USA, I like seeing how gardening is going in other parts of the world. I read over a number of your past postings. The ones for February 10, 11, and 12th. reminded me of one I wrote back on November 11, 2011 called Garden Erotica. A great reminder of my poetry of that day. You might enjoy it. I will visit again. Each month I pick one or two new blogs to follow and I choose yours this month. Nice. Jack

  SvaraRadera
 12. Jaha ja du kan tänka dig en rotbit av den dära orange vallmon ;-)
  Då vet jag var jag ska skicka dom om jag nån gång hittar nån :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)