måndag 9 januari 2012

Lycka är...



... att strimla sin egenodlade rödkål till middagen, en helt vanlig januaridag, och...


... drömma där vid diskbänken, om den fantastiskt soliga dagen i oktober, då kålen skördades. Härliga drömmar!

Nu är det sista av de ca 10 rödkålshuvuden uppätna, vilket innebär att jag nog bör dubbla skörden till nästa år för att de ska räcka lite längre. Sorten heter 'Kalibos' och frön har jag köpt från Plants of Distinction i England.

Lev väl,

14 kommentarer:

  1. Ja vilken lycka en lila sådan!
    KRAM från mig!

    SvaraRadera
  2. Hur har du gjort för att hålla alla glupska skadedjur borta från dom??
    Har du haft dom täckta hela tiden?
    Vill också ha såna fina...
    Kram
    Mariana

    SvaraRadera
  3. Ja du, det är lycka! Så vacker skördebilden är...

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  4. Så otroligt vacker kål! Hur förvarar du den för att den ska hålla sig så fin?
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  5. What gorgeous cabbage!!! Maybe I'll try my hand at those guys next year...they're so beautiful!!!

    SvaraRadera
  6. Underbart vackert!
    Ha det bäst!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  7. Helt otroligt, den är lika vacker nu som i somras/höstas.
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Hej Mariana,
    Nej, jag har inte haft dem täckta alls. Men jag har tagit bort alla äggsamlingar och noga gått igenom alla blad hela sommaren. När kålfjärilarna började synas till mer regelbundet, sprutade jag kålen med en bakterie (godkänd för ekologisk odling) som fjärilslarver inte tål. Denna bakterie finns hos nyttodjur.se.
    Kram!

    Hej Monica,
    Jag har förvarat dem i vår matkällare!
    Kram!

    SvaraRadera
  9. Förstår din lycka! Och vilka vackra bilder, så fräscha.
    Kram Pella

    SvaraRadera
  10. Egen skörd är ljuvlig! Det smakade väl hur gott som helst? Snygg är den också.
    Kram från Eva Linnea

    SvaraRadera
  11. Vilka vackra bilder, det ser verkligen läckert ut! Kram Hanna

    SvaraRadera
  12. Ja rödkål är en prydnad för tallriken och att ha odlat så fina kålhuvuden själv måste kännas härligt.

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  13. Tack för tipset.
    Kram
    Mariana

    SvaraRadera
  14. Så vacker, man blir glad bara av att se den:)

    Ha en finfin onsdagkväll,
    Rebecca

    SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)