söndag 22 januari 2012

Hej, mitt vinterland!


Egentligen hade jag inte alls lust med vinter och snö nu när den mysiga adventstiden och julen är över. Ändå blev jag så exalterad att jag for ut med kameran i högsta hugg i lördags kväll! Klockan tio!


Himmel, vad vackert det är! Innan frukost i morse var jag ute med kameran igen;)


Nu när vintern ändå kom till slut, kan jag inte annat än fascineras över dess rena, vita skönhet.Till och med köksträdgården ser liksom prydlig och välordnad ut:)


Efter moget övervägande bestämde jag mig idag också för att gräva upp min fina kronärtskocka. Normala vintrar har de inte en chans att överleva här i vår zon, men när jag i december upptäckte att den fortfarande hade gröna blad, bäddade jag noga in den och täckte den med två gamla krukor. I veckan som kommer ska det bli minus 10 grader flera nätter och därför chansar jag nu på att den ska överleva i en 20-litershink som jag ställt ljust och frostfritt. Hade varit otroligt kul om det lyckas, eftersom en kronärtskocka ger mer och mer skörd, ju äldre den blir.


Runt kronärtskockan stod några fina purjolökar. Den här var hur fräsch och god som helst:)

Lev väl,

7 kommentarer:

 1. Haha...vi är tydligen lika du och jag, ut sent på kvällen och fota det fina vinterlandskapet och så ut igen på morgonen. Visst är det fint.
  Anne-Lie

  SvaraRadera
 2. Ja åååh så vackert ! Ser ut som du fått rejält med snö, här kom det inte riktigt så mycket, men vitt är det. Hoppas skockan klarar sig. Jag har några i hinkar i pelargonförvaringen och de lever än, även om de ser lite trötta ut. Ställde en hink i jordkällaren också, men där har två av tre dött, ruttnat. Man måste ju prova vad som funkar bäst. Ha en bra vecka !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 3. Jättevackra bilder, visst ger snön en renhet som är befriande. Fast helst av allt vill jag ha vår :-)
  Ha det bäst!
  Hélena

  SvaraRadera
 4. Men så avis jag blir! Jag vill också ha snö!!! :)
  Jag övervintrar våra kronärtskockor i garaget på vintrarna. Minimalt med vatten och en temperatur runt noll har funkat bra. Och det är verkligen så - de fler får och större skockor.
  Kramar!

  SvaraRadera
 5. Visst är det vackert med snö på bild!! Men i verkligheten så är det inte kul, alla denna snöskottning:)
  Kul att ta in purjolök nu.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 6. Håller med om att det är vackert, men jag skulle gärna vara utan snö! Vi har fått årets första snö idag och den ser ut att ligga kvar!
  Ha en fin ny veka, kram, Monica

  SvaraRadera
 7. Även i Stockholm fick vi snö med början på lördagsnatten. Vackert, men jag hoppas det inte blir alltför långvarigt...

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)