måndag 14 november 2011

Harvest Monday - It ain't over 'til it's over...


Minusgrader har vi haft flera nätter i rad, men ännu går det att skörda sallat när den tinat upp fram på eftermiddagen. Sista tomaterna, som legat i köksfönstret, gick åt i helgen. Lite sorgligt men också skönt, eftersom det nu blir lättare att skapa julstämning i köksfönstret;)


Den slätbladiga persiljan är fortfarande fantastisk och vi strösslade rikligt av finklippt över denna härliga kycklinggryta!Åh, vad jag gillar tuffingar som brysselkål. Vadå frost? tycks de undra... Men det börjar bli dags för skörd. De är stora och fina:)

Idag är det skördemåndag igen, hos Daphne's Dandelions och det är så roligt att ta en tur dit och se allt fantastiskt som skördas och äts just nu:) 

Lev väl,

7 kommentarer:

 1. Så underbart att fortfarande kunna skörda från köksträdgården. Och så vackert med det frostiga skimret över kålen i förra inlägget. Har också lite kvar ute faktiskt. Sallad bland annat. Tur att tomaterna tagit slut... så du får börja julbona :-)))))

  Ha en toppenvecka!
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 2. Visst det gäller att njuta av det egna så länge det bara går!Har en liten skrumpen tomat i köksfönstret som jag inte ids att slänga av den egna skörden :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 3. Det ser underbart ut och så gott med brysselkål
  mvh Malena

  SvaraRadera
 4. Vilka skördar du fortfarande kan göra!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Vad fin och tuff brysselkål!
  Är det en röd variant också eller har den skiftat färg i kylan?
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 6. Vad härligt att fortfarande kunna skörda ute i trädgården, det är ett annorlunda år i år.
  Vadå, lättare att få julstämning när tomaterna är slut. Hade ju varit hur lätt som helst, lite silverband runt tomaterna och vips hade du haft fina julgranskulor (:D Helt klart annorlunda...
  Ha det gott och hälsa!

  SvaraRadera
 7. Åh, vad gott det såg ut! Måste genast gå och göra i ordning en sen lunch!!

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)