torsdag 27 oktober 2011

Planer för vacker vårvinter

Jag höll så när på att glömma!


Nu är det hög tid att köpa vårlökar på rea och sätta i några krukor och gömma i ett mörkt hörn, där det är svalt men frostfritt. Själv fick jag en påse vita, fransiga på posten häromdagen som bonus för en prenumeration.


Fint att sätta fram efter jul och vill det sig, så kan man njuta och låtsas att det är vår redan i februari! Jag provade det här för första gången förra hösten och det blev så himla fint:)

Lev väl,

12 kommentarer:

 1. Som trädgårdsodlare måste man alltid ligga steget före och tänka på nästa säsong.
  Roligt att du är tillbaka i bloggvärlden igen.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag kommer troligtvis ångra mej i vår men det blir inga lökar i kruka för mej,testade förra vintern och det kom inte upp några.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag tänker göra precis tvärtom mot var m/s Design sa...alltså sätta några lökar i en kruka för en gångs skull. Har en jättestor som står ute året om och där kan man ju alltid klämma ner några. Fast det blir nog inga vårlökar utan några Allium som jag har gott om.

  SvaraRadera
 4. Jag hade några krukor i våras och det blommade så fint.Men i år har det inte blivit några.Jo nu kom jag ihåg .Tre Hyacinter står i kruka i växthuset.

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset! Funderar skarpt på att testa...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 6. Bra tips!! Kanske man skulle göra.

  Kram

  SvaraRadera
 7. Tack, då vet jag vad jag ska göra med mitt överskott. Har 400 tulpanlökar + 100 allium som väntar på att komma i jorden.
  Eva

  SvaraRadera
 8. mon-jardin-en-ik27 oktober 2011 17:21

  Det är alltid så roligt att ha en del krukor med lökar. Brukar glömma sätta etiketter så det är alltid lika spännande att se vad som kommer.
  ha det fint.
  Anje

  SvaraRadera
 9. Jag glömde en påse med tulpanlökar i uterummet ett år. När jag hittade dom hade dom börjat växa och jag satte dom tätt, tätt i en kruka. När dom blommade på våren var dom fantastiskt vackra. I år har det inte blivit av men det är ju faktiskt inte för sent. Nu blev jag ju dessutom inspirerad av dig.

  Såg att du haft problem med internet. Vilken evinnerlig tur att det ordnat sig nu så du kan ut och surfa igen.

  Ha ett skönt avslut på veckan och en riktigt skön helg!

  Kram
  Anita

  SvaraRadera
 10. välkommen tillbaks i cyberrymden :-) kul det där med er allihop på svenska trädgårdsbloggar. Nu får man se till att titta in där oxå. Sätter du lökarna i sand i krukorna ? Jag har inte lyckats när jag provat, verkar som de har ruttnat. Men jag gör nog ett nytt försök nu när jag ser dina bilder :-) Kram
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 11. Vad fint! Bra tips : )
  /Cika

  SvaraRadera
 12. Hej Lisa,
  Nej, jag satte dem i jord med lite benmjöl i. Jag strödde sand ovanpå jorden för att jorden lätt blir möglig och ful på ytan, när krukorna står i jordkällaren.
  Kram!

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)