måndag 17 oktober 2011

Harvest Monday - Rostade polkabetor och mathavreHäromkvällen gjorde jag en fantastiskt god maträtt med några av våra fina polkabetor. Jag utgick från ett recept på svenska.yle.fi, men gjorde en mer mättande variant med mathavre. Hemligheten bakom den underbara smaken måste vara sötman från polkabetorna tillsammans med den alltid lyckade kombinationen av olivolja, vitlök och rosmarin.Så här gjorde jag:
Jag skalade och klyftade polkabetorna ganska tunt. I olivolja fräste jag klyftorna på lite högre värme så att de fick färg. Därefter sänkte jag värmen och pressade vitlök över, tillsatte två kvistar rosmarin och två kvistar timjan och strödde över salt. På medelvärme lät jag sedan polkabetorna bli nätt och jämt mjuka. Under tiden som polkabetorna klarade sig själva i pannan, kokte jag upp 2 dl mathavre enligt anvisningarna på kartongen. När polkabetorna var klara blandade jag ner den kokta mathavren i pannan och rörde runt. Innan servering lyfte jag bort örtkvistarna.

Idag är det skördemåndag hos Daphne i USA. Gå in och titta på all möjlig härlig skörd.

Lev väl,

10 kommentarer:

 1. Så läckra polkabetor!! Man blir glad när man ser på dem. Och vilken god rätt du gjort. Jag tror jag måste prova så nästa år, för jag blir verkligen nyfiken på smaken!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Polkabetor ser verkligen roliga ut! Men skrev inte du, att dom tyvärr tappar sina ränder vid tillagning?
  Men gott verkar det ha varit...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Det är så läckert med polkabetor och att tillaga dom på det sättet verkar ju himla gott!

  SvaraRadera
 4. Mmmm, låter mycket gott! Måste testas! Ha en trevlig kväll! :) Mia

  SvaraRadera
 5. Hej Monica,
  Jo, de blir inte lika polkagrisaktiga. Men goda så in i bomben:)
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Hej Madame ! Så vackra de är, och vad gott det verkade. Får kanske prova den där betan nästa år. Ska bara omvända familjen först :-)
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 7. Your garden is always so charming and tidy in your photos! Beautiful harvest this week.

  SvaraRadera
 8. Jag blir så sur! Jag har inte kunnat kommentera från mina konton!! Den säger att jag inte har möjlighet att göra det från mina google accounts? Vete sjutton vad det kan vara. Jag får använda namn o adress

  Härlig mat du bjuder på idag Charlotta

  SvaraRadera
 9. Härliga bilder!
  Polkabetor hade varit riktigt kul att prova. Både till att äta och till att fotografera :D

  SvaraRadera
 10. I love the Chioggia beetroots, or at least they look like what I call Chioggia - I always find them difficult to photograph - my shots often look out of focus something about the rings I guess...yours look good though.

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)