torsdag 15 september 2011

Mumsigaste äppelkladdkakan


Igår eftermiddag hade jag bakdag. Det var meningen att jag skulle varit i trädgården, men det stormade och regnade så galet att bakning kändes som ett mycket trevligare alternativ. Dessutom hittade jag en ny, jättemysig blogg som heter Cosmus udeliv. Där läste jag om hur de bakat äppelkakor i terrakottakrukor över öppen eld. Hur läckert som helst! Nu var det som sagt inte väder för sådana utsvävningar, men jag använde receptet som bas och hittade på ett recept på en härlig äppelkladdkaka, som jag gjorde av egna äpplen i en muffinsplåt. 


Det är inte varje dag mina tonåringar möts av en sådan här syn när de kommer hem från skolan. Annat var det när de var små och jag pluggade... suck, those were the days...

Klicka på Läs mer nedan, så kommer ni till receptet!

Lev väl,


Äppelkladdkaka à la Cesar

Räcker till en muffinsplåt för 12 muffins. Underbara att äta ljumma med vaniljsås!

2,5 dl grovrivet äpple (skalet kan få vara med)
2,5 dl havregryn
2,5 dl socker
2,5 dl dinkelsikt (eller vetemjöl)
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
2 dl smält smör

Kokos och rapsolja till formarna

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser med äppelraspet. Smält smör så det blir ca 2 dl och blanda ner i den torra blandningen. Smörj muffinsplåtens försänkningar med rapsolja och strö i rikligt med kokos. Klicka ner smeten och grädda ca 12-15 min.

13 kommentarer:

  1. Verkar supersmarrigt. Visst skull eman vilja prova att baka över öppen eld!
    Eva

    SvaraRadera
  2. Oh, vad det låter gott! Mycket trevligare än att vara i trädgården i blåsten! Tack för receptet, ska testas här med, kanske redan i helgen! :)

    SvaraRadera
  3. Jag skulle bli väldigt glad om jag kom hem och någon bakat såna godsaker, och inget krångligt recept var det heller. Såna gillar jag.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  4. Åh så smarrigt det låter, det ska jag testa så fort som möjligt!
    Kram Margot

    SvaraRadera
  5. Det lät gott! Och en muffinsplåt har ju jag...
    Så det ska jag prova! Tack!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  6. Låter väldigt gott! Undrar om det funkar lika bra i vanlig rund form med löstagbar kant?
    Ha det gott i dubbel bemärkelse!/Laila
    PS. Skaffade bokashi för snart två månader sedan! Första hinken redan nergrävd och allt, även lakvattnet, luktar mycket fräscht!

    SvaraRadera
  7. Ah, kladd OCH äpplen, låter smaskigt :)

    SvaraRadera
  8. Oj, oj, oj vad goda dom ser ut! Jag har ingen muffinsform, men det kan man ju alltid köpa en:). Måste helt klart prövas.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  9. Låter supergott....ska absolut baka något med äpplen till helgen....
    Ha det bra :)

    SvaraRadera
  10. Hej Charlotta.
    Artiskokker er simpelthen et arkitektonisk must have i haven og så kan de jo spises....hvis man nænner det. uhmmm også grillede eller på pizza.
    Sikke smukke og dejlige figner, er de fra din egen have ?
    Henrik

    SvaraRadera
  11. Verkar underbara fru Cesar!
    kram

    SvaraRadera
  12. Hej Henrik,
    Jovisst är de från vår trädgård!
    Ha det fint!

    SvaraRadera
  13. ...att det kanske är tur att varken gubben eller jag är något förtjust i svamp. (Eller kaffe eller vitlök - till våra vänners stora förundran!) Då vore man väl ut där i skogen och plockade varje dag, för det finns ju MASSOR!!
    En väninna berättade att hon fått en stor korg full med kantareller som hon lagt upp på köksbordet. Hon visste att det skulle ta timmar att rensa dom, men hon hade ingen ork så dom skulle få ligga där tills dan efter! Ja, ja!!

    SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)