Idag är det Harvest Monday igen, hos Daphnes Dandelions och eftersom många av er kanske hade semester när jag visade detta inlägg den 27 juli, passar jag på att vara lite måndagslat och publicerar det igen:)
Kålrabbi, 'Supersmeltz' (se bild ovan). Första gången jag odlar kålrabbi och det är helt och hållet tack vare Gela, med bloggen Gelas hem och trädgård, för det var av henne jag bytte till mig fröer:) Så himla gott! Både tillagad och rå i skivor. Krispig, söt, mild - ja, ni hör, helt enkelt en fantastisk och för mig helt ny gröda!!!
Kålrabbi, 'Supersmeltz' (se bild ovan). Första gången jag odlar kålrabbi och det är helt och hållet tack vare Gela, med bloggen Gelas hem och trädgård, för det var av henne jag bytte till mig fröer:) Så himla gott! Både tillagad och rå i skivor. Krispig, söt, mild - ja, ni hör, helt enkelt en fantastisk och för mig helt ny gröda!!!
Denna
röda, tidiga lök är helt underbar! Jag köpte fröer från fröfirman
Franchi fröer och löken heter 'Rossa Lunga di Firenze'. Mild, så mild
att det går att sätta tänderna i den som den är:)
Av
kålrabbi, rödlök, polkagrisrandig rödbeta, paprika, gula och gröna
sockerärter och bondbönor gjorde jag en helt underbart god liten
italiensk anrättning.
Tillsammans
med vatten, så det knappt täckte grönsakerna, och en rejäl klick smör
bräserade jag tills smörvattnet nästan kokt ner helt. Därefter saltade
jag med havssalt och strödde på lite klippt persilja.
Jag
säger bara "Mamma, mia!". Det var så gott, så gott i all sin enkelhet.
Det är ofattbart vilka ljuvligt doftande, milda och goda grönsaksrätter
det blir med detta tillagningssätt. Dessutom lär grönsakerna bli mycket
lättsmälta för magen:)
Till
denna grönsaksrätt hade vi bara lite kycklingrester och en fräsch
sallad. En klick crème fraîche som topping blev pricken över i!
Lev väl,
Ja, kokta grönsaker är faktiskt mycket nyttigare än vad man trodde förut! Vi har lättare att "smälta" dem än de råa!
SvaraRaderaKram, Monica
Ja jösses, vilken tur att jag precis hade ätit. Tack för inspiration, kvällsmaten hägrar, har ett par kycklingben över, nu vet jag vad jag ska ha till :-) Kul att du också blev såld på Superschmelz, det är verkligen en favoritgröda. Vi låter dem bli rätt stora (som en handboll ungefär) för att lagra länge i jordkällaren, det går jättebra och är supergott hela vintern. Ha en skön vecka !
SvaraRaderaLisa/Lisas trädgård
Kålrabbi är jättegott!
SvaraRadera/Ruben
Hejsan Charlotta!
SvaraRaderaNär maken och jag besökte er trädgård kommer jag ihåg att du sa att du håller på att lära dig att fotgrafera...Jo, jo. Det var otrolig så fort madame har lärt sig. Kanske har hon fått lite proffshjälp, men oavsett! Att fotografera mat anses som en vääääldigt svår konst. Dina matbilder är bara helt otroligt läckra och alla andra bilder för den delen med (som de där i svampskogen). Tja. Nu verkar madame fullärd i allt! /Ha't! Anja
Great harvests!!! I especially like those candy cane striped beets! I've been thinking about trying some new beets (now we just grow the early wonder)! Any specific recommendations?
SvaraRaderaSå gott det ser ut!! Älskar kokta grönsaker. Tyvärr gör inte barnen det riktigt.... Men jisses så mycket svamp ni hittade. Å finbesök i svampskogen också :-)))
SvaraRaderaKram
Charlotte
Jaha, då blev man hungrig... ser verkligen mumsigt ut!
SvaraRaderamen du, du har vunnit i mitt lilla frölotteri - två olika sorters tagetes. jag får be dig att mejla mig din adress till annavattenkannastradgard(a)gmail.com (byt ut (a) mot kringla) så kommer fröerna med posten!
Kram Anna Vattenkanna
Hejsan! Internet fungera inte så bra här "ute i skogen". Jag hinner ofta(st) inte skriva färdigt kommentaren innan jag blir "utslängd". Nu på morgonkvisten fungera det och då får man passa på att kolla in alla dina fina, sköna och goda inlägg. Ha en GOD tisdag! Kram från Eva Linnena
SvaraRadera