tisdag 30 augusti 2011

Vilken trädgårdshelg på Sofiero!

Så var den stora trädgårdsfesten på Sofiero över för den här gången. Tänk vilken ära det var att få vara ambassadör för Bokashi.se, under en hel dag, i Allt om trädgårds monter. Att få prata, visa och berätta om en komposteringsform som jag tror så mycket på själv, det var så fantastiskt roligt! Och vilken respons! Vi sålde slut på allt bokashiströ och nu finns det alltså massor av nya bokashianhängare!


Extra roligt blev det när andra trädgårdsbloggvänner dök upp och sa hej. Här står jag framför montern tillsammans med Birgit, som har bloggen Vadmalen (och som jag lånat bilden av).Av den här bilden att döma skulle man kunna tro att vi hade fantastiskt väder, men så var det inte. Utom möjligen stundtals. Visst är det häftigt, hur snyggt det kan bli att hänga upp mattrasor i ett träd!


Det var Hedentorps plantskola som också fanns i Allt om trädgårds monter, som visade denna läckra idé. Det ger verkligen trädgården en exotisk touch!


Hedentorp lyfte också fram trädens betydelse i trädgården och hade en underbart inbjudande och skön utställning!


Så här såg bokashibordet ut!


För att verkligen understryka att man kan kompostera ALLT organiskt material med hjälp av bokashiströ, tog jag med mig en hink med kräftskal, preparerade med bokashiströ. Hinken hade stått framme i rumstemperatur i två dygn och ni må tro att många blev förvånade och överraskade när de stack ner näsan i hinken och bara kände en syrligt god doft av kräftor och dill!!!
Lev väl,

8 kommentarer:

 1. Hade varit trevligt att sett, men såg inte dej när vi var där'mitt i hällregnet'.
  Mariana

  SvaraRadera
 2. Så synd att vi inte hann dit! Det hade varit kul att träffa dig!
  Men allt avlöpte tydligen väl, trots regnet!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Jättekul att du lade ut bilden på oss. Vet du att på riktigt heter jag Margareta men kallas Maggan. Nu ska jag läsa ditt inlägg lite mer noga. Sitter på tåget o då bryts kontakten iibland

  SvaraRadera
 4. Men oj så roligt att det blev en succé! Blir sugen på att prova på din kompost-metod. Vad fina bilder Annika visar på dig förresten!!! Hade vissa planer på att dyka upp på fredagen. Var nämligen på västkusten. Men det strulade sig med hemresan tyvärr...

  Många kramar
  Charlotte

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga bilder du visar! Kul att det blev så fin respons på din komposteringsmetod. Den låter onekligen intressant. Jag har haft ett urklipp om bokashi-hinken sittande på anslagstavlan något år, men inte kommit mig för att kolla upp det närmare. Det är nog dags nu.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Ser ut att ha varit toppen! Jag blir också sugen på din komposteringsmetod men tillsvidare så får vår Biokub fortsätta att tjänstgöra.
  Som jag har förstått det så drar inte Bokashi till sig skadedjur när man efter hand lägger ut det i t ex en pallkrage, eller?
  Här la jag lite halvförmultnad kompost i trädgårdskomposten och snart var det fullt av sorkgångar i den. Tur att det inte var råttor i alla fall :-)

  SvaraRadera
 7. Det blev inget Sofiero för mig i år, jag var på Kinnekulle istället. Men det regnade lika mycket där :)
  Ha det bra
  /Helen

  SvaraRadera
 8. Hej Anna,
  Jodå, det stämmer. PH-värdet blir väldigt lågt på köksavfallet och därför gillar inte råttor och möss det.
  Kram!

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)