onsdag 17 augusti 2011

Tid att samla örter!


Nu är det tid att samla örter! Eller rättare sagt, det är tid hela sommaren:) Själv har jag inte hunnit förrän nu... Här ligger lite olika sorter i väntan på att bli upphängda. Fransk dragon, grönmynta, eau-de-cologne-mynta, salvia, vitbrokig äppelmynta, äppelsalvia, oregano...


Vitlök hör ju inte till kryddorna, men nog är det en smaksättare av guds nåde...


Här har jag gjord några buketter med olika örter. Längst till vänster en ren bukett med salvia, därefter  en bukett med äppelmynta och citronmeliss. Kan bli underbar i en rabarberkompott eller till te! Trea från vänster en bukett med rödbladig basilika och grekisk oregano. Vad skulle INTE smaka gott med dessa örter? Slutligen oreganon 'Hot and spicy', tillsammans med stenkyndel och eau-de-cologne-mynta, som kommer att bli underbar att stoppa i ett varmt fotbad i vinter!


Nu får alla buketter hänga upp och ner i vår nya ljuskrona i bonna-orangeri!Tänk vad man kan använda en ljuskrona till! :)

Lev väl,

16 kommentarer:

 1. Det är ser jättehärligt ut!
  Jag har själv en Myntaplanta som växt som en galning! Jag hade mest tänkt att använda den i sommarens mojitos, men eftersom det är så mycket på den tänkte jag hänga upp i knippen och torka. Frågan är, vad använder du din torkade mynta till? Det enda jag kan komma på är te, men ge mig gärne mer tips :)
  Ha det så gott!
  Sofie

  SvaraRadera
 2. Är dålig på att ta vara på örter,men man blir inspirerad av dej och din företagsamhet.
  Har börjat göra 'buketter' av Brännässlor att torka till hönsen att få som vitamin tillskott på vintern, saknade det förra året.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 3. Hej Sofie,
  Grönmynta är jättegott att ha i alla youghurtsåser. Blir lite tsatziki-smak på det hela. Torkad går bra när man inte har färsk:)
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Jag brukar aldrig lämna kommentarer i typ "oj vad fint" men jag kan inte låta bli. Den idén med ljuskronan är helt underbar!

  SvaraRadera
 5. Kul idé att hänga kryddbuketter i ljuskronan!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 6. Bra påminnelse, har inte heller hunnit med i år! Ser så fint ut! :) Mia

  SvaraRadera
 7. Vilka sköna kryddsamlingar du har och så dekorativt i ljuskronan medan de torkar!
  Jag riktigt känner dofterna!
  Lisa

  SvaraRadera
 8. Fint som snus! Vad örtkunnig du är och vad många sorter du har. Snart ses vi igen. Det ska bli så trevligt. Jag planerar också att åka runt lördag den 3/9 på Tingsryds Konst- & Hembygdsrunda.
  En skön onsdagskväll önskar Eva Linnea

  SvaraRadera
 9. Så fint og oppfinnsomt!! Hyggelig å se på mens urtene tørker også:) Du får inspirere mine facebooklesere idag! Siden finner du via min blogg:)

  SvaraRadera
 10. Jag är så dålig på det här med örter! Men när jag fått lite mer ordning på min trädgård, hoppas jag kunna hitta en plats för en liten kryddträdgård.
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 11. Söta buketter! Och fint i ljuskronan:)
  Jag var dålig att ta till vara på kryddorna. Kanske lär jag mig:) Vilket fynd med möblerna!!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 12. Jag måste ta tag i mina örter, tack för påminnelsen. Tänkte höra om ni har öppet nu på söndag 21 aug, om vi tittar förbi?

  Må gott

  SvaraRadera
 13. Tack för tipset. Jag ska nog också försöka plocka lite (även om jag inte har så många sorter som du).

  Ha det bra, Kerstin

  SvaraRadera
 14. Vilka vackra örtbuketter! Ja, det är nog hög tid att skörda i kryddträdgården...
  Tror fröken Dill

  SvaraRadera
 15. Underbart..känner doften nända hit. Här hänger det också små klasar med örter. Kramar från Maria

  SvaraRadera
 16. Vilka härliga knippen! Nästan för fina för att ätas upp:)

  Ha en finfin torsdagkväll,
  Rebecca

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)