lördag 6 augusti 2011

Nya dahlior i trädgården


Den här sötnosen är ett resultat av de fröer jag tog från förra årets dahlior. Underbar med mörka stänglar, ljusrosa/lila kronblad och en djupt gul knapp! Den ska få stanna och vara med nästa år också:)


Samma färgskala, men med betydligt busigare uppsyn, har denna busunge! Den heter 'Take Off' och är en av de dahlior som jag köpte från Odla.nu.


Den här heter 'Mambo' och är också från Odla.nu. Den ser på pricken ut som på bilden på paketet! Den har massor av blommor och var den som började blomma tidigast av alla dahliorna i år.

Lev väl,

10 kommentarer:

 1. Skønne dahlia. Den Mambo er da fantastisk :-)

  SvaraRadera
 2. Härliga dahlior. Busungen var nog sötast:-)) Har tyvärr inga dahlior alls.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag börjar få upp ögonen för Dahlior mer och mer, tror jag ska köpa några nästa år. Dina var ju hur snygga som helst!! Så fin och värdefull blomning nu.
  /Maria

  SvaraRadera
 4. Har, som många andra, en kluven syn på dahlior!
  Men när jag ser dina, tycker jag att dom är såå vackra! Dom har dock nackdelen att behöva grävas upp på hösten och jag är litet lat...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Jag tycker de var riktigt fina allihop, var och en på sitt sett! :) Mia

  SvaraRadera
 6. Dahlior har jag ännu inte lyckats att fastna för. Tycker att det verkar vara så mycket jobba med att gräva upp dem och vinterförvara och sedan ned med dem i jorden igen. Kanske vad det lider att jag också kommer dit hän...
  Dina ser fina ut i alla fall :-)

  SvaraRadera
 7. Alltid spännande med nytt :) kram Suss

  SvaraRadera
 8. Jag älskar dahlior! "Sötnosen" är vekligen vacker, enkel och fin med sitt mörka skaft.
  Kram/Lotta

  SvaraRadera
 9. Det är nått visst med dahlior i alla fall!
  Jag har fått korn på en sort som jag ska ha nästa år :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 10. Härliga Dahlio! Kan sakna mina Dahlior ibland, men jag hade som sagt massor av knölar som jag gav bort när vi flyttade.//Helen

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)