Kan en sommarförrätt bli enklare och mer lantligt rustik än denna, som jag hittade på Maja-Lisa Perbys blogg Det enkla köket? Hon berättar om hur hon serverats bondbönor på en restaurang i Ligurien.
Så här berättar hon i inlägget:
Det var mars månad, vi var i staden Oneglia och åt på en restaurang där man lagar mat enligt god lokal tradition. Förrätten sattes framför oss: en liten assiett uppskuren salami – och en stor korg med späda men ändå kraftiga bondbönsbaljor. Så långt var det bordsservering, nu vidtog självbetjäningen. Tag en balja, bräck till, så öppnar sig baljan med sin rad av bönor. Grip en sådan böna, knäpp till, så far innerskalet av. Stoppa i munnen, växla om med en bit salami, ta en tugga bröd, en klunk vin och mineralvatten. På vårt bord, liksom på borden omkring, växte högen av tomma baljor med iströdda bleka innerskal.
Nej, enklare, lantligare än så här kan det inte bli! Och gott, så ljuvligt gott! Inlägget i sin helhet finns HÄR
Vilken god förrätt!! Perfekt med rustikt och enkelt, råvarorna är det viktiga. Ska skriva upp receptet, för det passar verkligen bra både här hemma och i Kroatien också:).
SvaraRadera/Maria
Låter gudomligt!
SvaraRaderaHa det bäst!
Hélena
Hmmm, är de lika goda som sockerärtor? //Helen :)
SvaraRaderaSå flott! Jeg spiser og nyter mine bondebønner...kjempegode
SvaraRaderaTakk for historien du delte med oss:)
Härliga de ser ut. Tänk att fixa till lite mer sån mat. Det skulle man ju göra egentligen. Alltså ...jag menar med grönsaker mm.
SvaraRaderaKram
Åh, så gott det låter! Bskrivningen av matupplevelsen var verkligen underbar!
SvaraRaderaSynd bara, att bondbönor är förhållandevis dyra i förhållande till hur litet man får ut av dem (för oss, som inte odlar själv, alltså...)!
Helgkram, Monica
Så fantastiskt gott det lät! Tack för fina tips! :) Mia
SvaraRadera