torsdag 11 augusti 2011

Chili och annat godis


Mmmm, härlig skörd idag! Massor av mumsig chili i olika styrkor. Namnen är kul också, 'Monkeyface', 'Frigitello', 'Jamaican Bell', 'Sarit Gat'. Jag bara älskar att uttala alla dessa härliga chilinamn! Lite cocktailtomater och physalis fanns också att plocka in.


Mycket fotogeniqua frukter, tycker jag!

Lev väl,

17 kommentarer:

  1. Chili som är så gott. Vilka vackra färger på din skörd idag. Behövs när det är grått ute.

    Hälsar Åsa

    SvaraRadera
  2. Ja, de är verkligen fotogeniqua! Vilken färgprakt!
    Ha en skön dag!
    Ullis

    SvaraRadera
  3. Torkar du chilin eller har du ngt annat roligt sätt att konservera/bevara den till senare?

    SvaraRadera
  4. Åhh så vackert, var är "gilla-knappen"? :)

    SvaraRadera
  5. Oj, redan färdiga? Här är både chili och paprika på gång men de är alla väldigt fröna ännu så länge.

    Kram!

    SvaraRadera
  6. Hej Carolina,
    Igår gjorde jag grillade kycklingben i ugn. När kycklingen stekt en lite stund slängde jag på två klyftade lökar och fem olika sorters chilisar (hela) och duttade på lite soja. 5 minuter innan jag tog ut ur ugn vände jag runt allt i ugnsformen. De ugnsbakade chilisarna var för oss som älskar starkt, men varken köttet, löken eller skyn blev heta i smaken. Titta också längre ner i högerspalten, där jag har länkar till olika recept. Där finns ett recept på härlig chiliröra som man kan göra både av torkad och färsk chili.
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Vilken färgsymfoni! Och säkert smaksymfoni...
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  8. Jättesnygga!
    Kram från Eva Linnea

    SvaraRadera
  9. Har aldrig gillat att äta chilli men oj så dekorativa de är med sin färg och form Kram Suss

    SvaraRadera
  10. Vilken färgklick!
    Jag köpte vita smultron av dig när jag var på trädgårdsbesök hos dig förra sommaren, åh, vad de är goda, och goji bäret (plantan jag köpte) växer och växer men det är inga bär på.
    Kram!

    SvaraRadera
  11. Hejsan,
    Ja her i København tæt på Helsingør er chilierne desværre stadig grønne. Nogen tricks?
    Vi mangler solen og varmen selvom chilien står i et drivhus?
    Herligt at du har så gode og fine chilier.
    Kram

    SvaraRadera
  12. Så färgglatt och fint! Men det lär bli stark smak på maten...

    Jag var till gårdsbutiken i närheten och köpte ekologiska grönsaker i dag igen. Smakar underbart!

    Sensommarhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  13. Vilken underbar källartrapp det blev! Helt fantastiskt bra idé!

    Ljuvliga färgstarka grönsaker! Oj, så läckert!
    Ha en härlig helg!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  14. Snygga färger, det liksom gör att det ser ännu godare ut.

    På lördag är det växtmarknad i Vislanda kl. 14.00, har du tid kom förbi, det brukar vara mycket roliga växter där.

    Kram Kerstin

    SvaraRadera
  15. Tack för tipsen! Ska genast spana in recepten :)

    SvaraRadera
  16. Så fina dina chili är. Monkeyface har jag också men väntar och väntar på att den ska bli gul. Än så länge skiftar den bara lite lätt.

    Kram Anita

    SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)