torsdag 28 juli 2011

Spännande med kål!


Jag är så glad att jag tog mod till mig att odla kål i år! Det blev så bra och ännu har jag inte sett knappt en enda larv. Men så går jag och vänder varenda blad - varje dag! Så fort jag ser en ansamling av kålfjärilsägg så krossar jag dem meddetsamma. Kålen står i de, på bilden, bortersta gröna pallkragarna och längst bort i bild, i barnens gamla sandlåda.


Här syns grönkål i den första lådan tillsammans med kryddtagetes och dill. Båda dessa växter ska vara avskräckande för kålfjärilen. I mitten har jag en rödaktig grönkål som nästan är slätbladig. Den är så snygg! Längre bak växer broccoli och brysselkål.


Här kommer det lila blomkål! Häftigt!


Inte stor än, men hoppas, hoppas vi får skörda vår egen broccolo! Bland det godaste man kan tänka sig i kålväg!
Lev väl,

14 kommentarer:

 1. mums mums! Måste bara få komma och hälsa på i din trädgård någon gång det ser helt galet härligt ut!
  kram Lottzy

  SvaraRadera
 2. Så frodiga och välmående dina grönsaker ser ut! Nu fick jag ny inspiration till att fortsätta med mina egna kommande land (som inte är påbörjade ännu, bara på planeringsstadiet). Den lila blomkålen såg ju jätteläcker ut.
  /Maria

  SvaraRadera
 3. Vilken tur du har som inga kålfjärilar fått än.....
  Blomkålens färg...supercool!!
  Ikväll ska jag bli medlem i tomatklubben.....
  Och köpa en massa vitlök, den som jag satte från affären blev ju så bra (fast man ju inte göra så ..ja vet) så nu vill jag ha riktig....
  Kram

  SvaraRadera
 4. mon-jardin-en-ik28 juli 2011 kl. 17:41

  "Onskade att jag bodde lite närmare er. Att få se din trädgård och handla i din butik.....En dröm.Skulle handla massor,inte minst pelargonskott i dem vackra krukorna.
  Vilken underbar färg på blomkålen.
  ha det så gott.
  Anje

  SvaraRadera
 5. Det ser härligt inspirerande ut i dina pallkragar. Jag har testa broccoli , förra året men tyvärr blev det fullt med larver i .

  Kram

  SvaraRadera
 6. Ja, visst är det underbart med egen kål! Tycker inte heller att det är så mycket kålfjärilar i år. Men det kommer kanske fler..? Bäst att klämma fortsätta klämma ägg.
  Kramar!

  SvaraRadera
 7. Oj så vackert!!!! Har inte vågat mig på kål än.... Men du har helt klart inspirerat!

  Kram!
  Stina

  SvaraRadera
 8. Du är en otrolig odlare! Vilken energi!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 9. Sikke en masse gode kålplanter. Hvor ser det frodigt ud hos dig. Der må være masser at nyt til at afprøve senere i køkkenet. Har palmekål for sjov i år.

  SvaraRadera
 10. Vad det växer! man märker att du månar om dina växter, så fina grönsaker/Mariana

  SvaraRadera
 11. Oj, så det prunkar och växer i dina odlingslådor! Det ser otroligt fodigt och fint ut! Kul med kål (!)! - gott och användbart till det mesta!

  Man märker att växterna är välskötta och får god omvårdnad!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 12. Härligt med all kål! Nyttigt och gott. Ser att du också har brysselkål. Jag har i år två sorter, en "vanlig" och en röd. Det var du som inspirerade mig till att pröva den röda då du skrev hos mig att du prövat det ett år. Tyvärr har ju jag varit sjuk så jag har inte kunnat jaga kålfjärilsägg men jag hoppas att dom klarar sig.

  Ha det gott!

  Kram Anita

  SvaraRadera
 13. Sv: Det är nejlikbroskskivling, en liten svamp, som växer i s.k. häxringar på sandiga ängar. Den är jättegod, nästan lika god som kantareller...
  Jag har plockat den sedan jag var liten, så den tar jag aldrig fel på!
  Ha en trevlig helg, kram, Monica

  SvaraRadera
 14. Brocoli skulle jag också vilja ha, mums.

  Ha det bra, Kerstin

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)