onsdag 27 juli 2011

Ännu fler besökare och ovärderliga möten


Idag fick jag fantastiska gåvor - både materiella och immateriella! Dels tre mycket spännande plantor, varav två i helt bedårande söta krukor och dels gåvan att möta ytterligare två underbara trädgårdsmänniskor! Det var Anja, med ljuvliga bloggen Anjas Hill, och hennes man Anders, som kom på besök och hade de fina plantorna med sig till oss.



Det här är en pelargon som heter Pelargonum Sidoides och som har en svart liten blomma på höga stänglar. Sååå speciellt roligt att få denna, då jag inte ens kände till dess existens!


I krukan till vänster är det en primula som heter 'Johanna' och som Anja berättade har tagits fram i Göteborgs botaniska trädgård av Henrik Zetterlund. Tänk! Jag som inte ägde en enda primula och så får jag den här!!! Lycka!!!

Jag missade att ta bild på den tredje växten Anja hade med sig. Den heter skugglilja (Tricyrtis formosana) och blommade inte nu men ska ha orkidéliknande blommor. Spännande:) Tack, tack, snälla Anja för allt fint som nu ska vårdas ömt. Nästa gång jag ska ge bort en planta, ska jag göra en sådan där fin "Anja-kruka":) Visst är de ljuvliga?

Mer trädgårdsbabbel och fika i orangeriet blev det och mängder av inspirerande tankeutbyten! Ikväll spelar syrsorna så det hörs in och jag känner mig rik, så rik, efter de senaste veckornas fantastiska möten. Två helger i rad framöver är det nu vår tur att ge oss av på besök i andras trädgårdar, men mer om det en annan dag;)

Lev väl,

11 kommentarer:

  1. Men så roligt med alla besök!!! Å vilka jättefina plantor (å krukor...) du fick. Så snällt. Låter spännande med era egna besöksresor :-))

    Kram
    Charlotte

    SvaraRadera
  2. Vad härligt med en massa bloggbesökare!
    Skugglilja är en av det vackraste växter som finns.
    Ha det gott och sov gott
    Annika

    SvaraRadera
  3. Vilka fina plantor du fick!! Anja verkar ha en hel skattkammare att ösa ur!!!

    Ha det gott!
    /Ruben

    SvaraRadera
  4. Fina plantor och fina krukor.Skuggliljan är underbar när den blommar.

    SvaraRadera
  5. Fint besök...och fina gåvor.
    Ha det bra :)

    SvaraRadera
  6. Fina presenter!Växter blir man alltid glad för/Mariana

    SvaraRadera
  7. va mysigt med alla besök! och så supersöta krukor. pelargonen var ny för mig också. en riktig snygging. ska bli spännande att höra om dina egna besök. kramar!!!

    SvaraRadera
  8. Så roligt, både med besöket och växterna du fick!
    Skugglilja har jag haft här, men den har tyvärr dött! Men innan dess hann vår dotter på Humlebacken gräva upp en bit, så på Humlebacken finns den och trivs! Och blommorna är verkligen orkidélika!
    Och jättefina! Så grattis!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  9. Kul med trädgårdskompisbesök och ännu roligare med fina gåvor.//helen

    SvaraRadera
  10. Vilka söta krukor till spännande växter.

    Kram

    SvaraRadera
  11. Kul att Anja & man var på besök. Anja "känner" jag också via bloggandet. En härlig kvinna! Vilka söta ytterkrukor hon hade fixat!
    Kram från Eva Linnea

    SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)