torsdag 2 juni 2011

Vyer från Cesars trädgård


Monsieur C är inte riktigt nöjd med bilderna här på bloggen. Man ser ju aldrig helheten, menar han. Det är ju bara närbilder hela tiden. Ok, säger jag. Då blir det vyer idag då. För hela slanten! Bilden ovan visar husets södersida, med nyanlagda rabatter och parkering.

Det här är vad jag ser när jag står i ett av sovrummen på ovanvåningen och blickar åt sydöst:


De nyanlagnda rabatterna och vår parkering till höger. Längre ner vår gårdsplan och längst ner till höger vår jordkällare. Längst ner till vänster vårt stall (där butiken nu finns) och mellan jordkällaren och stallet skymtar växter, krukor och annat som säljs utanför butiken.


Till vänster syns örtagården och sedan köksträdgården med växthusen. Där kökdsträdgården slutar tar vedboden och bonna-orangeriet vid.

Blickar jag ut från hallen på ovanvåningen, i motsatt riktning - nordväst, ser jag åkrarna (vår till höger) och vägen som leder till vår by. Jag ser också fruktlunden framför huset, syrénhäcken och rosenportalen. Där växer honungsrosen 'Rosa Helenae' på båda sidor och till vänster och höger om portalen växer 'Finlands vita ros', som just har börjat slå ut.Lite mer åt höger, rakt i norr, ser jag vår åker och grannens hus. Jag ser också snöbollsbusken som blommar så vacker och så skymtar jag vår uteplats. Framsidan är en betydligt lugnare plats med få rabatter och blommor, om man jämför med baksidan.


Genom badrumsfönstret, rakt i öster, ser jag åkern och hästhagarna och så kullen mitt i bild, där lupinerna blommar för fullt. Det är vår djurkyrkogård och här ligger otaliga kaniner, hamstrar och så våra fantastiska katter, Jaffa och Pepsi. Tack och lov dog inga av hästarna, när vi hade sådana;)

Här kommer ytterligare några vyer, från marken:


Det här är vad jag ser när jag står på kökstrappen.


Och det här om jag vrider mig lite åt höger.


Från syrénhäcken på framsidan med blicken mot söder.


Nere mellan stallet och jordkällaren. 

Tror ni han blir nöjd nu, monsieur C? Annars kommer det fler vybilder imorgon;)

Hur många sitter ute och grillar ikväll? Jag gissar att det är MÅNGA! Härligt, härligt med långhelg och vackert försommarväder. Imorgon blir det en tur till havet:) Kram till er alla!
Lev väl,

16 kommentarer:

 1. Ni har det så fint. Det var en fin rundvandring du bjöd på i kväll. (Det mesta har jag sett i "verkligheten" utom allt som ni gjort under det senaste året)
  Vi grillar inte förrän i mogon kväll.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. :) det var en bra ide av honom att visa upp en mera helhet men man blir väldigt avunsjuk på er som har det så vackert med er trädgård och även naturen runt om :) Kram Suss

  SvaraRadera
 3. Oj så stort och vackert! (Det är inte ofta vår trädgård känns liten...) Jättekul att få se lite helhetsbilder! (Ni har ju så fint överallt!!) Snyggt med all kullersten runt kanterna! Håller på att skrapa ihop till mina grusgångskanter. Det tar tid och det blir mååånga tunga stenar.....

  Ha en härlig helg!
  Kram,
  Stina

  SvaraRadera
 4. Tack monsieur C! Precis vad jag har längtat efter att få se! Och jag kan bara säga WHAOOOO!
  Såå fint ni har det! Vilken sörgårdsidyll!
  En sann prestation att hålla allt så snyggt och prydligt!
  Ha en fortsatt fin helg!
  Kram från Monica

  SvaraRadera
 5. Vad lustigt... Jag hade precis tänkt mig att jag skulle fördjupa mig lite mer i din blogg för att försöka få någon slags överblick över ert ställe. Ni verkar ju ha det så fantastiskt fint. Och så har du lagt upp alla bilderna som på beställning :-)
  Ni har det verkligen jättefint. Det är väldigt inspirerande att se hur ni har det och läsa alla inlägg om era olika projekt.
  Ha en trevlig helg!
  Anna

  SvaraRadera
 6. Woaw! Jag saknar nästan ord, så himla fint. Jag inser nu varför du kan odla så mycket mer än jag kan och orkar med. Jag måste bara ta mig tid att besöka dig och din trädgård ;D
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 7. Hej.......

  Men, vaaad roligt att du har öppnat butik också... Grattis!!! Måste ju vara toppen när du får besökare. Fina grejer du hade också :-)))

  Å så suveränt med odlingslimpan. Synd man inte bor på landet.... Å sååå kul att få följa med på en rundvandring hos dig. Det är ju ofta så att man bjussar på närbilder och glömmer bort vyerna. Kul, kul... ni har det jättefint och så härligt mysigt och lantligt. Måste vara toppen med alla utrymmen.

  Men käraste du... tack så hjärtans för dina rara ord. Det är såå skönt att äntligen ha lite plats för odlingar av olika slag. Det var så inspirerande att följa er uppbyggnad av köksträdgården förra året. Ni är bara bäst!!!

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 8. Så kul att se helheten...och så himla fint ni har det.
  Och affären....hoppas det går riktigt bra för er.
  Ha en skön helg :)

  SvaraRadera
 9. Hej! Jag har också saknat en överblick, hur fina närbilderna än är. Så stort tack för rundvandringen, ni verkar bo supervackert!

  SvaraRadera
 10. Sødeste Charlotta - tak for havevandringen......hvilken udsigt uanset hvilken vej blikket vandrer - tror bestemt at du og Monsieur C bor midt i paradis.

  Knus Dorthe

  SvaraRadera
 11. Bonjour Charlotta,

  Je sais que Blogger ne fonctione pas très bien en ce moment, je ne trouve plus la traduction...
  sur ton blog.
  Ce n´est pas grave.

  Je viens te dire un petit bonjour et te dire que de temps en temps, je passe te visiter, apprécie tes photos, ces jardins, ces lieux où respire une telle sérénité, beauté que cela donne envie de partir dans ton pays.

  Mon bon souvenir.

  SvaraRadera
 12. Det var en fin vandring i din vackra trädgård,kul att få en överblick.
  Mariana

  SvaraRadera
 13. Jag tycker ofta att helhetsbilderna ger mer än närbilder på blommor (även om det naturligtvis också är fint!) så detta inlägget var jättekul att få ta del av! Ni har det verkligen fint och välordnat, hälsa till Monsieur C och tacka ;-)

  Ha det gott
  Åsa

  SvaraRadera
 14. Vad fint du bor! Både trädgården och omgivningarna, och det ser så prydligt ut. Jag törs knappt visa några helhetsbilder för då kommer alla skämshörn med ...

  /Jenny

  Ps. Vi har också en Pepsi!

  SvaraRadera
 15. Ni har ett fantastiskt ställe!
  Kram från Eva Linnea

  SvaraRadera
 16. Oh och ah och oh là là vad fint ni har det!! Trodde först att det var flygbilder :-)
  Förstår det där med närbilderna... man vill så gärna krypa nära inpå underverken. Bra att räta på ryggen ibland och spana ut över helheten. Ser gärna fler bilder!

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)