fredag 17 juni 2011

En rufsig vitlökskalufs!


Visst är den för söt, den här vitlöken med sin vilda kalufs?


Jag trodde det var en av purjolökarna från förra året som förökat sig, för jag hade alldeles glömt bort att jag tryckt ner vitlök både här och där bland rosenrabatterna! Jag fick för mig att de kanske kunde jaga några av alla oknytt på flykten, som brukar hota rosorna. Istället fick jag angrepp av liten rosenbladsstekel, vilket jag aldrig haft tidigare... hmm... Men rosorna verkar överleva de angreppen utan att vi vidtagit några åtgärder. Puh!

Det här blev en mycket skojsig accent i rabatten;)
Lev väl,

6 kommentarer:

 1. T.o.m. jag, som inte gillar vitlök, skulle kunna tänka mig att ha några sådana i rabatterna...
  Ha en trevlig helg, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Läcker bild på den "rufsiga" vilöken! Det är alltid så intressant med makrobilder. Man får en helt annan bild av blommorna & växterna då.
  En skön fredagskväll önskar Eva Linnea

  SvaraRadera
 3. Så gullig liten "skrämma"
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 4. *smiler* - man kan da kun blive i godt humør af den løgkunst :0)

  Knus Dorthe

  SvaraRadera
 5. En lustig uppstickare i rabatten helt klart ! Tar du vara på groddknopparna och sår dem nästa år ?
  Jag fick sådana från Sesam i våras och de har växt på bra.
  Ha en skön helg
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 6. Kära Charlotta,

  Jag är heller inte så förtjust i vitlök, men denna skönhet skulle jag gärna titta på! :-) Det finns en sorts vitlök som växer vilt här i England, och mina killar har till och med döpt ett av våra promenadstråk till "stinkaren", då stigen är kantad av vitlök som luktar så överväldigande!

  Nå, nu skulle jag ju inte prata om mina promenadstigar, utan försöka komma ikapp med allt jag vill säga om er FANTASTISKA butik, er HELT UNDERBARA trädgård (superhärliga helhetsbilder i ett inlägg för en tid sedan) - som ni har jobbat och SÅ FINT NI HAR DET!

  Ni ser också ut att bo i en sådan vacker lantmiljö... åh så mysigt det vore att besöka er fina butik och träffa dig en dag!

  Jag önskar dig en skön sommar!

  Stor kram,
  Helena

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)