lördag 2 april 2011

Trädgårdsdag och party


Ikväll är det party och jag har varit hos vår underbara handelsträdgård och fått plocka bland deras egna drivna tulpaner för att sätta ihop den här buketten! Nice!

Glöm inte att det är show-off och party hos Maleviks rosenträdgård också!


Tidigare idag har vi arbetat i trädgården. Jag har lagt tidningar och täckbark i rabatter.


Det är bra att ha nära till ett sågverk där det finns ett överflöd av bark och sen är det ju bra att ha en hästtransport också;)


Monsieur C har högtryckstvättat vårt blivande "bonna-orangeri". Titta till vänster om fönstret, borde det inte bli himla fint med en dörr rakt ut till köksträdgården där?

Lev väl,

24 kommentarer:

 1. Det ser så rent och ryddig ut med bark, vad skönt det måste vara att kunna hålla på ute igen :)

  SvaraRadera
 2. Skulle ju passa alldeles utmärkt.Täckbark blir så fint när man lägger det i rabatterna.

  SvaraRadera
 3. Oj, det var inte lite bark det. Det är ju praktiskt och snyggt med bark tycker jag men vår hund älskar det och tuggar i sig. Går alltså inte här.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Tidningar under täckbark? Det har jag inte sett tidigare men det ser så klart smart ut. Skulle vara kul att veta lite mer om det. Vi ska köpa en kvarn att göra egen täckbark med, men det blir ju inte sådana mängder. Men i alla fall bra att göra något med kvistarna istället för att köra dem till sortergården.

  SvaraRadera
 5. MMM vad härligt det har varit i dag med en riktigt trädgårdsdag!!! Jag lade också tidningar under täckbarken i min potager. Har burit de första säckarna jord idag och det känns i ryggen. Precis som det skall vara. Härlig stenhög i senaste inlägg. Jag vill också ha myyyycket mera sten här hos mig. Ha nu en riktigt fin kväll sitter själv med ett gott rödvinsglas och njuter av dagens upplevelser. Kram Gela

  SvaraRadera
 6. O vad kul det ser ut att få inreda 'orangeriet'kan tro att du funderar mycke på det :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 7. Ni hade tydligen en härlig vårdag ute. Det måste kännas bra att kunna vara där igen.så mycket täckbark ni har men fint blir det.
  Ha en skön helg.
  Anje

  SvaraRadera
 8. Oj, vad duktigt! Gissar att knäna är trötta nu :) Det ser väldigt fint ut med bark!

  Trevlig helg!
  //Linda

  SvaraRadera
 9. ÅÅÅ redan nu är det ju finfint med bonna-orangeriet, tänk sen när det är färdigt?!

  kram

  SvaraRadera
 10. Det ser ju toppen ut! Alltihopa menar jag. Och dörren till vänster - absolut. Det ska bli kul att se ert bonnaorangeri växa fram...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 11. Hej Charlotta
  Vad underbart det är att kunna vara ute igen :)
  Å TACK för länkningen :)
  Hoppas din dag e bra...
  Håkan

  SvaraRadera
 12. Åh jag kan riktigt känna lukten av täckbark, härligt!!! Ja det blir så snyggt och prydligt i rabatterna och jag gör precis som dig att jag lägger tidningspapper &/eller markduk och sedan minst 5 cm tjockt lager med täckbark. Hälsar Caroline

  SvaraRadera
 13. Så underbart att se! Våren finns verkligen hos dig. Här börjar vi att känna av våren men fortfarande ligger snön tjock i trädgården. Men jag har gjort en första vårstädning i uterummet och omskolat en del plantor. Och imorgon fortsätter jag med omskolningarna. Jag bara njuter den här tiden. När jag öppnar dörren till uterummet drar jag in klorofyllen i mina näsborrar. Så underbart.

  En riktigt trevlig fortsättning på helgen och våren önskar jag dig!

  Kram Anita

  SvaraRadera
 14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 15. Täckbark är inte dumt själv skulle jag ha flisat idag men jag hann liksom inte. Dagarna räcker inte till.
  Fin bukett du har gjort det känns så varm precis som du varm och snälll och go.
  Bonna orangeri är de bästa ordet jag hört på länge gillar verkligen det.
  Jag kommer när det är färdigt.. hi hi...

  Japp det skall vara en dörr där det blir toppen fint.
  Ha en skön söndag
  Annika

  SvaraRadera
 16. Klart du ska ha en direktutgång......
  Ha det bra ;)

  SvaraRadera
 17. Hmmm, lägger du tidningar och täckbark på perennrabatter? (Det är den glada amatören igen...)
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 18. Flitens lampa lyser som vanligt hos er :I Underbart! Här regnar det men jag skall ta på stövlarna och ge mig ut om en stund.
  Jag sitter och klurar på Bokashi och om att starta upp med detta - hur har det gått för dig? Var gör du av dina spänner? Under vintern? Varmkompost? Hur många spänner har du igång samtidigt?
  Ha en skön söndag, kram ♥

  SvaraRadera
 19. Det borde bli fint med en dörr där!:)

  Hoppas att du har en finfin söndag,
  Rebecca

  SvaraRadera
 20. "Bonna-orangeri" låter som något riktigt innovativt. Undrar bara vad det är?/anja

  SvaraRadera
 21. Här jobbas det för fullt och fint blir det. Jag lade själv ut täckbark just idag men det var i mycket mindre mängde, önskar jag haft nära till ett sågverk.
  MB

  SvaraRadera
 22. härligt att få vara i trädgården och dona:) dit längtar jag också..men snön är ett hinder här än:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 23. Snyggt med täckbark - och praktiskt - och ert blivande orangeri ser ju lovande ut, en dörr rakt ut blir pricken över i:et.
  Kram

  SvaraRadera
 24. Hej Leena och Monica,
  Jo, det stoppar mycket ogräs, både rotogräs och fröogräs, att täcka öppen jord med tidningspapper och lägga täckbark över, i rabatterna. Sniglar brukar inte heller gilla täckbark, vilket är en fördel.
  Kram!

  Hej Lotta,
  Bokashi-kompostering funkar perfekt! Jag har tre hinkar, som jag växlar mellan. Oftast blir det en hink i veckan, med kompost i vårt hushåll med fem personer. Jag har ingen varmkompost utan grävde en massa hål i köksträdgården, som jag tömde hinkarna i. Funkade länge, men i januari fick jag ge upp ett tag. Då varvade jag gammal dålig plantjord med bokashi-avfallet i en stor plastsäck, som jag ställde i jordkällaren. Men det ska tydligen gå bra att ställa den utomhus också. Processen kommer igång igen, så fort det blir varmt.
  Kram!

  Hej Anja,
  Vi ska ta bort plåttaket och lägga genomskinligt plasttak, för att på så vis få en budgetvariant av ett orangeri! Fast inte som funkar på vintern, då...
  Kram!

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)