torsdag 14 april 2011

Hej och välkomna små tomater!


Det behövs inte så mycket för att det ska bli solsken i mitt lilla odlarhjärta! Det blev den lilla röda ampeltomaten (som jag inte ens vet riktiga namnet på) som var först ut i år. Nu gäller det att inte glömma att spara fröer av den allra första tomaten som mognar fram. 'Whippersnapper' blommar men är mycket segare i starten i år. Kan det bero på att jag tagit fröer av sent mognade frukter i några år? Det går snabbt att degenerera... :(

Vad roligt att så många vill vara med i utlottningen. Härligt! Idag drog en kär vän iväg mig till favoritloppisen - trodde jag skulle må bra av att skingra tankarna lite. Underbart med omtänksamma vänner när livet haltar... I morgon ska jag visa mina fynd:)

Lev väl,

9 kommentarer:

 1. Vad roligt det är nu när det börjar blomma i tomaterna.Någon liten tomat har jag inte ännu,men Sungold blommar.Den är alltid först hos mej.Ha det gott.

  SvaraRadera
 2. Det sprutar odlarglädje av din blog. Det är så roligt att läsa.
  Jag ska köpa lite olika tomatplantor. Har idag gjort i ordning stället dem ska stå.Att redan ha små tomater är verkligen något.
  Kul.
  Anje

  SvaraRadera
 3. Oj vad dina tomater växer.Har du gröna fingrar eller kanske både gröna och svarta? Jag ska just till att plantera om mina småttingar, måste först bara köpa lite mer jord

  SvaraRadera
 4. Tänk att du redan har tomater! Och jag som inte har köpt några tomatplantor än...
  Kanske dags...
  Ha det så bra, kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Wow! Va stora dem är redan. Ska bli kul att se dina fynd. Kram // Ellinor

  SvaraRadera
 6. VAD det växer och knakar hos dig!! Du är makalös helt enkelt Charlotta! Tomater på gång redan nu..... å det såg riktigt smajsigt ut i varmbänken :-)
  Att gå på loppis blir man lätt glad av :-)))) Blir kul att se dina fynd!!

  Ta hand om dig!!!
  Många kramar
  Charlotte

  SvaraRadera
 7. Så härligt med kart redan ! Bra tips där, att ta frö från den först, ska försöka minnas det. Jag sparade ju en `tomtetomat´ (Pendulina), såg ut som en tomteluva. Den låg i fönstret från skörden i höstas ända tills nu och blev bara lite skrynklig. Tänker ta frön från den, en så hållbar tomat har jag aldrig sett förr. Lyckokast kanske, men värt att prova.
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 8. Va???? Har du redan tomater ute, nä nu...
  Kul alltså, vilken lång säsong du får.
  Undrar om de ens har börjat sälja små sticklingar på affärerna här. Dags att åka ut och handla lite. Jag har faktist inte ens köpt panseer ännu.
  Rabarberna i headern ovan är från i år då gissar jag. Kul!
  Snart blir det rabarber paj och sen är sommaren här i full fart.

  Kram på dig!


  Annelie

  SvaraRadera
 9. Hej Charlotta, vad roligt att du redan har tomater som visar frukter. WOW, här kom dem bara upp ur jorden....men så är det när man är sengångare, hehe.
  Önskar dig en underbar trädgårdshelg, Petra B.

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)