måndag 21 mars 2011

Handelsträdgården - the place to be!


Här kommer ett reprisinlägg från mars förra året. Var på besök igen häromdagen - och glömde kameran!!! Tur då, att jag hade de här bilderna kvar:)


Konga Handelsträdgård är en av mina favoritplatser. En riktigt genuin, gammaldags handelsträdgård där det doftar ljuvligt av varmvåt jord och blommor. De driver själva upp tulpaner och det är en underbar tid att besöka dem just nu.

Mängder av olika färger och former. Man går runt, tittar, pekar och väljer ut som när man var barn och köpte smågodis i kiosken. Expediten plockar buketten och det är ett alldeles speciellt underbart ljud när tulpanstjälkarna bryts. Sådana nyplockade buketter står länge, länge.

Även påskliljor skymtar i en korg längst bak.


Det här är charmen med en äkta handelsträdgård - "skräpet" är lika vackert som något annat! Och bäst av allt är att efter påsk delas de överblivna lökarna ut till de som vill ha! Det blir inte så mycket med dem i trädgården året efter, men sedan har lökarna hämtat kraft och flera kan blomma fint. Med narcisserna gör de likadant och de blommar oftast villigt redan första året!


Få blommor är väl lika vackra överblommade, som tulpaner?


Suck, i mitt nästa liv vill jag ha en handelsträdgård...

Lev väl,

10 kommentarer:

 1. Jag kom aldrig i väg till Konga handelsträdgård förra våren, men om man vill ha lökar ska man alltså komma efter påsk.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Vilket ställe! Ja, visst vore det en dröm att få ha en handelsträdgård.......

  Kram!
  Stina

  SvaraRadera
 3. Så härligt det låter med dofter av våtvarm jord och blommor! Precis så ska det lukta i en riktig handelsträdgård!
  Ha en fin vårvecka, kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Vilket ställe!!! Förstår att du gillar det... Så läckert med tulpanerna.

  Hoppas att du mår bättre och att yrseln är borta!!!

  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera
 5. Vilken tulpanfrossa!
  Varför inte handelsträdgård i detta liv?
  En bra vecka önskar Eva Linnea

  SvaraRadera
 6. I Trädgårdföreningen här i Linköping har vi samma utbud, men där får man plocka sina frasiga tulpaner själv. Det är så himla härligt att gå där i tulpanhavet och vraka bland frasigheterna!

  SvaraRadera
 7. Härliga bilder att frossa i:)

  SvaraRadera
 8. Har du tips på något bra ställe att handla sina plantor på i Växjö?

  kram

  SvaraRadera
 9. Har också en handelsträdgård nära mej! Jag köper alltid tulpaner med löken på, och sätter i en stor cylindervas, Står jättelänge och ser väldigt trevligt ut! Hälsningar Christina

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)