lördag 12 februari 2011

Det spirar i varmbänken, trots sorkbesök!

Monsieur C bara suckade när han läste inlägget om sorkbesök i varmbänken och om hur den något hispiga Madame C genast drog slutsatsen att den elektriska musskrämman inte hjälpte... - Kommer du inte ihåg att det tar några dagar, innan inkräktarna fattar att de ska dra någon annanstans? undrade han en smula uppgivet. - Hm, jo, nu när du säger det, så...


Och jodå, mycket riktigt har sorkuslingen inte synts till de senaste två dagarna. Han har bara vänt upp och ner på spenaten som måste sås om. Resten av raderna är fredade och se, hur rucolan spirar så fint. Bilden är från igår eftermiddag och fröna såddes i tisdags eftermiddag. Det tog alltså bara 4 (!) dagar för dem att gro! Idag på morgonen upptäckte jag också plocksallat, som tittade upp. Det var sorten 'Bronze Arrowhead' som hade grott! Bänken höll fortfarande ca 25 grader i mitten och 10 grader i jordytan, trots -12 grader kallt i natt. Härligt!

Lev väl,

24 kommentarer:

  1. Hoppas sorkuslingen har fattat budskapet nu så ni får ha er sådd ifred.Tänk så mysigt att kunna odla trots att det är så kallt igen.Ha en trevlig sorkfri helg.

    SvaraRadera
  2. Vad härligt det ser ut med spirande frön. Ha en fin fin kväll/Gela

    SvaraRadera
  3. *SMILER* - skønt at frøene viser den spæde start på et helt fantastisk forår der venter fremme :0)

    Dorthe

    SvaraRadera
  4. Åhh..vilken härlig blogg du har, gillar med allt grönt..iår hoppas jag att vi får tid att bygga ett växthus..en dröm jag har..kram på dig!!

    SvaraRadera
  5. Härligt när det gror:)
    Jag är så desperat och less på snöeländet att jag nästan skulle välkomna en sork.....fast bara nästan!
    Ha en skön lördagskväll!

    SvaraRadera
  6. Ja inte håller de uslingarna sig där de ska
    Är det inte möss så är det sork.???
    Jag vet en stackare som jagar sork o mullvad för glatta livet varje sommar. Hon läste om att vitlök skulle hålla dem borta!! när hon kom ut dagen efter att hon planterat vitlök i växthuset var det en stor hög mitt i DEKORERAD med en vitlök på toppen!! Hoppas du har bättre tur!!
    KRam Ninne

    SvaraRadera
  7. Vilken känsla det måste vara att se hur det gror "ute" när vintern fortfarande håller ett stadigt tag om oss och odlingslanden :-)

    SvaraRadera
  8. Det är helt otroligt hur snabbt sallad gro - det kändes som min i såbrättet kom över natten (eller iaf ett par nätter). Tusen tack för de nya Jamaican Bell och njut resten av helgen.

    SvaraRadera
  9. Så skönt att det inte var värre!
    Ha en fin helg, kram, Monica

    SvaraRadera
  10. Vad härligt det där ser ut , att det spirar , menar jag . Det var ju inget roligt med sorken. Hoppas han försvinner :-)) Kram

    SvaraRadera
  11. Vilken tur att sorken fattade att han skulle dra "dit pepparn växer" och inte hålla till i din varmbänk :-)
    Ha det gott. Kram, Ingela

    SvaraRadera
  12. Kul att dom kommit upp! här syns inget än.
    Ha en trevlig helg
    Mariana

    SvaraRadera
  13. Oj! 4 dagar, det var kvickt! Va skönt att den lille marodören inte förstörde mer än så iaf..
    Kramar!

    SvaraRadera
  14. Bra att er sork hade lite vett i a f och bara höll sig till att rota runt i en gröda. Så härligt att se dessa små spirande varelser - hoppas att er varmbänk håller ångan uppe trots bakslaget i vädret.

    Kram Anna Vattenkanna

    SvaraRadera
  15. Det måste vara kanon med begynnande odlingar så här års. Vilken ivrig trädgårdsmästare du är!
    En fortsatt skön helg önskar Eva Linnea

    SvaraRadera
  16. Åh vad spännande att följa! Min varmbänk läggs på is tills nästa år då jag förhoppningsvis har växthus! Blev så sänkt av det senaste snökaoset!

    //Rebecca

    SvaraRadera
  17. Visst är rucolan fantastisk till att gro ! Jag förvånas varje gång att det går så fort. Har redan käkat upp en kruka rucola sådd i början på januari, mmmmm! Får så ny snarast, min favvo !!!
    Hoppas din sork håller sig på avstånd nu då !
    Lisa/Lisas trädgård

    SvaraRadera
  18. Gud så härligt! Jag får knappt upp mina sådder fastän de står i köksfönstret :(
    Ha de gott. Kram, Catarina

    SvaraRadera
  19. Vilken tur det inte var värre! och du Charlotta, det spirar ett litet penséfrö hos mig! Ett utav dina bonusfrö, Ripling Waters, har grott. Du ser...en finfin vinst.
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  20. Underbart snart, snart kan du börja tjuvplocka lite lite spenat - så underbart at se det gro. Härligt att sorken håller sig borta och att värmen finns drä! MB

    SvaraRadera
  21. Så bra att det inte blev värre än så. Vilka härliga bilder på bänken. Vad fort det gick. Att plocka egen salat så tidigt...
    Här har vi mänga plusgrader men jag tycker att det gror långsamt.Fast förra vecka när vi hade en riktig solig dag fanns det iaf krokus och vintergäck som blommade.
    Ha en fortsatt fin söndag.
    Kram
    Anje

    SvaraRadera
  22. Fantastiskt med varmbänk! Men sorkar är verkligen en plåga, här har de verkligen levt rövare i trädgården eftersom marken inte alls frös innan snön kom. kram Sophia

    SvaraRadera
  23. Vad roligt med en varmbänk. Hoppas du slipper fler besök av sorken så du själv får äta salladen.
    Ha det gott
    Birgitta

    SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)