lördag 11 december 2010

Show-off!

Hej, ni alla glada och julälskande trädgårdstokar! Idag är det party i Maleviks rosenträdgård. Missa inte tillfället att hitta massor av vackra, spännande och härliga bloggar, som deltar där!


Hos oss rullar julförberedelserna vidare, med mer surdegsbak, sisselerande av frukt, torkning av limeskivor och andra mysiga göromål. Men bara, bara sådant som är kul. Inga måsten! Då blir julen trist;)


Igår införskaffade jag min första amaryllis. Har av någon anledning alltid haft lite svårt för denna skönhet. Kan inte säga varför, men jag tror det är bladens färg som inte tilltalar mig. Jag tycker den gröna färgen är för gräll. Som de där hysteriskt gröna små cypresserna man kan se i julgrupper ibland! Det blev i alla fall en kort, vit med namnet Alfresco och det var helt och hållet tack vare den fina amaryllisutställningen de satt ihop på Blomsterlandet, som det kom en amaryllis in i Cesars "inomhusträdgård".


Annars är det det här jag vill visa upp idag. Endast mönstret kan väl sägas tangerar trädgårdstema, men visst är den fin, vår nya matta! Och trädgården som fond, med all den vita snön, sååå mysigt:)


Har ni inte upptäckt Carpetvista ännu, så rekommenderar jag varmt ett besök. Det var bästaste Anna, Vita rosor och förgätmigej, som ännu en gång kom med ett ovärderligt tips. Och vi slog till meddetsamma, för matta till vårt matrum har vi letat efter länge!

Tack alla ni andra fantastiska bloggare och bloggerskor, som delar med er på alla möjliga vis och kommer med alla dessa ovärderliga tips om både ditten och datten. Ett särskilt stor tack till Martin, Pain de Martin, som i dagarna håller surdegsskola på sin brödblogg. Wow, vad jag får lära mig mycket nytt!

Lev väl,

12 kommentarer:

 1. Åh, vilken vacker matta! Visst är det ett smidigt sätt att köpa matta på! Jag är förvånad själv...
  Jag önskar att jag hade hälften av all energi du har nu i jultider. Verkar som om ni firar en riktig gammeldags jul. Jag blir så glad när jag tittar in här! :0) Du ger mig hopp om att energin och glädjen ska komma tillbaka till nästa år...

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 2. Du prickade helt rätt när du skrev om Amaryllisens blad tycker jag, håller helt med dig. Därför har jag nu funderingar på att köpa lösa Amaryllisar och hänga upp i fönstren, precis som jag sett på olika bloggar ;-). Tänk vad det är bra med alla tips man får av härliga bloggvänner. Jag kopierar nog dina vackra citrusfrukter rakt av.// Peter

  SvaraRadera
 3. Oj, så fint du har det och mattan är ursnygg!
  Så härligt med stora dörrar/fönster ut till trädgården, även nu på vintern!

  Ja, det är mycket som händer nu, inte minst på bloggarna!
  Det låter så härligt med bakning - tyvärr kan jag ju inte baka i min dåliga gasugn här i stan...men jag får göra annat istället!

  Ha en jättehärlig helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Så vackert det ser ut i ert matrum! Och mattan blev ju pricken över i!
  Idag ska vi baka pepparkakor hos äldsta dottern, kul!
  Ha en fin helg, kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Så fint du har det! Och så mycket mysigt pyssel du håller på med! Jag har inget emot färgen på amaryllisarnas blad men ibland tycker jag det blir lite mycket blad och då klipper jag bort dem! Den fina stängeln med knopp eller blomma kommer då bättre till sin rätt tycker jag. Ha det bra! /Katarina

  SvaraRadera
 6. Kul att pröva något nytt.
  Ibland är det ju sånt man har svårt för att gilla omedelbart som man kommer att uppskatta i längden.
  Fina lime och citroner.

  Kramar

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Riktig julmysigt hos dig! Visst är det kul att bara göra det som är roligt och lämna alla måsten, men ibland stupar man på en och annan tvätthög och kylskåpet gapar tomt :)
  Ha en fin tredje advent! /Bea

  SvaraRadera
 8. Hejsan!
  Så fin 'rosenmattan' är!
  Ang. amaryllis så har jag den aldrig i kruka längre än att den får knopp. Jag använder amaryllis alltid som snitt - ibland upp och nervänt i fönstret(Det är billigare än lösa amaryllis - oftast kommer det en stängel till)./Anja

  SvaraRadera
 9. Vacker matta!
  Och sunda tankar om att bara göra det som är kul i jul :)

  Måste kolla "surdegs-bakar-skolan" också!. Blev inspirerad att baka lite. Provade en del i höstas, med blandat resultat ;)

  Må så gott!
  /Pernilla

  SvaraRadera
 10. Åhh, det första jag la märke till var de fantastiksa dörrarna so går rakt ut i trädgården. Det måste vara fantastiskt att få öppna de på somrarna, och att sitta så nära naturen även på vintern.
  Men mattan var snygg, så snygg den med. Ska faktiskt kolla in den där mattsidan själv, blev lite sugen...

  SvaraRadera
 11. Man riktigt känner den goda citrusdoften där när man tittar på bilden. Vad mysigt i ditt matrum, jag tycker dörrarna ut mot trädgården såg så härliga ut. Håller med om att man ska göra det man känner för inför julen, många gånger tror man att det är andra som har krav på en, när det i själva verket är man själv som ställer de största kraven...så var det i alla fall för mig tidigare. Som tur är så kom jag på mig själv, hi hi !
  Ha en fin vecka
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 12. Hallojsan så här på 3:e advent!

  Vilken härlig header du har..så mjukt att ha en i svart/vitt!

  Mattan ni köpt är helt underbar jag förstår att ni är nöjda!!

  Ha det riktigt mysigt nu under resten va advensttiden!!

  Kramis sanne!!

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)