onsdag 15 december 2010

Amaryllis, tazetter och saffransskorpor

Härliga amaryllis 'Alfresco' har redan slagit ut sin första blomma! Så fin, så fin. Tazetterna har knopp och blommar också snart. Ljuvligt juligt och vitt:)


En sats av Leilas underbara saffransskorpor blev till under gårdagskvällen. Det dröjer nog inte många timmar innan vi kan stänga locken...;)  Länk till receptet finns på HÄR.

För tillfället är jag ovanligt fåordig och det är inte många rundor ute i bloggosfären jag hinner med heller. Det blir snart bättre, men just nu är jag överhopad av rättningar och betygssättning - en mara som jag gärna står ut med två månader per år. Priset jag gladeligen betalar för att resten av året ha världens roligaste och mest givande lärarjobb!
Lev väl,

16 kommentarer:

 1. Hi hi jag gjorde också saffransskorpor igår. Det är så himla gott. Behövs nästan inget annat i saffransväg till jul......:-)) Så fina blommor. Kram

  SvaraRadera
 2. Saffransskorpor är väldigt smarrigt.Själv bakade jag något som heter Kullakakor.De har blivit mycket populära inom familjen så dom gör jag jämt.Sen har jag bakat nötgifflar.Jag ska stå för fikabröd på Julafton.Ska forsätta idag med fler kakor.

  SvaraRadera
 3. Jag tror att du är den flitigaste julpysslaren av alla mina bloggvänner! Något nytt varje dag, nästan!
  Beundransvärt!
  Lycka till med betygssättningen!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Man får fin julstämning av dina fina bilder.
  Mariana

  SvaraRadera
 5. Kan tänka mig, att skorporna doftar gott!
  Ha det gott - saffransgott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 6. Jag tycker du jobbar på bra, med ny inspiration här varenda dag ! Smet från städet en stund, men nu blev jag sugen på att baka skorpor !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 7. Mmmmmmm vad gott och mmmmmmm vad fint!
  En fin onsdag önskar Eva Linnea

  SvaraRadera
 8. Saffransskorpor, vad gott det låter. jag har printat ut receptet och nu gäller det bara att få tid över och baka.

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 9. Alfresco har jag oxå, den är jättefin! :) Och jag älskar tazetter... Brukar göra saffranskorpor, har inte hunnit än i år men nu känner jag att det nog måste bli en sats... :)

  Kram

  SvaraRadera
 10. Ser både gott och vackert ut, ja blommorna ser kanske inte så goda ut, men du fattar! Ha det bra! /Katarina

  SvaraRadera
 11. Saffransskorpor är såå goda.... Har inte gjort såna i år.... men nu blir jag sugen såklart!!! Allt Leila gör är ju sååååååå gott!!!!! Julens vita blommor är svåra att vara utan.... Åh... du har ju betygssättning och sånt nu... Minns den tiden när jag jobbade som lärare.... Riktigt skönt sen när det är gjort och man får ta jullov!!!

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 12. Jag är åxå lärare mot de mindre åren, så jag slipper rättningar och betygsättning, men så här års så är det ju hur mycket som helst med julfest, julpyssel och lussefirande.
  Svårt att få tid till bloggvärlden också.
  Jag ska åxå baka skorpor innan jul, men jag kör en variant med apelsinchoklad.
  Kram ullamaria

  SvaraRadera
 13. Måste bara baka saffransskorpor! Om det så ska bli på lilla julaftons kväll.
  Kram

  SvaraRadera
 14. Saffransskorpor är så gott, nu får jag lust att baka igen, du blir min bakinspiratör Charlotta!
  kram i snön!

  SvaraRadera
 15. Det är trevligt att höra att du trivs med ditt arbete, för det mesta hör man tyvärr motsatsen. Och du grejar så fint, så fint och det ser så gott ut.
  Agneta kram

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)