lördag 20 november 2010

Adventstider...

... är det alldeles snart och nu har vi julstädat och fejat så det står härliga till! Imorgon är det dags att binda kransar och ta in mossa och andra dekorationer från skogen, och ikväll tjuvstartade vi med att tända de nya adventsljusstakarna!


Tack vara finaste tipset från Lisa, som har den gemytliga och stämningsfulla bloggen Lisas torp, hittade jag nya adventsljusstakar i år. Det behövdes verkligen en uppryckning på den fronten, så tusen tack Lisa!


Visst är det som finast när det egentligen är lite förbjudet? Undrar om jag kommer att kunna låta bli att ha den tänd, ända fram till söndag nästa vecka;)

Lev väl,

21 kommentarer:

  1. Klart man får tända adventsstaken redan nu. Det är ju mörkt ute och vi behöver ju lite ljus. Vi skulle plocka mossa i dag men det låg ett kallt vitt lager ovanpå all mossa, så nu är det bara att vänta tills snön smält. Annars blir det till att gå på ICA och köpa mossa i påse. Ha en härlig fortsättning på helgen.// Peter
    P.s Kolla gärna in tävlingen på min blogg. D.s

    SvaraRadera
  2. En väldig fin ljustake du har fått tag i.Klart att man får tända ljus i den även om det inte är advent än.
    Har både igår och idag stått på Svenska Sjömannskyrkans julbasar. Hela det vackra huset är julpyntat.Det luktar glögg,pepparkakor och julgran.Lite jul i förskott.
    Njut av allt. Även om det "egentligen" inte är dags än.
    Kram
    Anje

    SvaraRadera
  3. Jättefin! Ja nu är det svårt att hålla sig i fingret - dottern fick en rosa stjärna till sitt rum och lucialinne med tärnljus igår... I linnet och med ljus och stjärna i famnen ville hon öva luciasången - hon är tre år... Då kan man inte annat än tjuvstarta! Så det är helt OK - även för stora barn!

    Kram,
    Stina

    SvaraRadera
  4. Det gör väl inget om du tänder redan nu, du bor ju ganska långt ut i skogen och så många grannar hade du väl inte i närheten.
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Alltid spännande med förbjudna saker, men hallååååå, ikea har ju haft jul sen i september så det kan väl inte göra nåt att vi småmyser nu lite veckan innan advent..
    Jättefina ljusstakar, verkligen.
    kram ullamaria

    SvaraRadera
  6. Fin ljusstake. Passar jättefint i ditt fönster.
    Kram,
    ak

    SvaraRadera
  7. Jätteläcker adventsljusstake!
    Ha de gott i novembermörkret, kram Catarina

    SvaraRadera
  8. Himla snygg ljusstake.Kul med lite ovanliga saker.Ska se om jag kan hitta något nytt till advent.Ha det gott.

    SvaraRadera
  9. Nej men, titta så fint!!!! Kul att du nappade på mitt förslag, å TACK för de fina orden!!! Ja, jag tycker de ljusstakarna är jättefina! Passar ju perfekt hos dej också!
    Min har fått stå framme sedan jag köpte den - man kunde ju bara inte med att stoppa in den i skåpet - jag kallar den "vinterljusstake"!:)
    Ha en skön söndag trots gråvädret!
    Kram
    LIsa

    SvaraRadera
  10. Vilken fin elljusstake! Visst får man väl tända redan nu om man vill! Jag sätter fram mina på fredag, men de skulle behövts nu för att lysa upp det tråkiga novembervädret. Det regnar och snön vi fick i fredags är snart borta!
    Ha det gott!
    Christina

    SvaraRadera
  11. Jättefina!
    Jag kunde inte låta bli att tända min i heller :)

    Ha en fin söndag
    Kram Lily

    SvaraRadera
  12. Har sett här också en del som redan tänt sin ljusstake så den kan du tända med gott samvete:)
    Själv tänder jag på fredag, och lääängtar så.
    Ha det bra!
    Camilla

    SvaraRadera
  13. Jättefina stakar. Det kan vara svårt att spara sig till på söndag så jag godkänner att du tänder lite tidigare :) //Britt

    SvaraRadera
  14. Super fina ljusstakar. Inte lätt att hålla sig men för mig blir det lätt för jag har inte tagit fram mina julsaker ännu.
    Det blir väl som vanligt i sista minuten.
    Ha en skön söndag
    Annika

    SvaraRadera
  15. Förbjudet???
    KLart man får tjuvstarta lite ;)

    SvaraRadera
  16. Verkligen snygg adventsstake du skaffat :) Juletiden är ju så kort och försvinner så snabbt så det är väl därför man vill tjuvstarta :) Kram Suss

    SvaraRadera
  17. Det var en verkligt fin vinterljusstake! Klart man får tända den lite innan advent, däremot måste den släckas innan den första mars!! Vi åker förbi ett ställe ibland där de har adventsstakarna framme året rum. Framkallar rysning hos mig!
    Kram

    SvaraRadera
  18. Jättefint! Och inte så juligt heller så den kan du ha tänd. Och även om det klättrade tomtar över hela ljusstaken så är det ju ni som bestämmer!

    SvaraRadera
  19. Jättefin adventsljusstake! Det är andra gången du får mig att ila iväg och handla ;) först zinkbordet och nu ljusstaken - hihi. Skall handla lite i morgon och där finns en clas ohlson-butik, måste ju kika in där :)

    Nu har jag precis stängt av ugnen och fruktskivorna får ligga kvar där och eftertorka. Jag har haft 50° och de har legat där i 3-4 timmar, på gallret utan bakplåtspapper. Jag fick öppna och vädra ut lite fukt emellanåt (torkade luckan med papper) för det är mycket vatten i apelsinen. Lycka till! Kram ♥

    SvaraRadera
  20. Javisst längtar man till advent nu! Har också provtänt mina stakar ifall att nån lampa skulle gått sönder under förvaringen...Provar också mig fram med olika belysningar i trädgården. Ikväll markerade jag nederkanten av ett stort flyttblock med ljusslang. Själva slangen döljs av en stående planka. Blev inte så tokigt...kanske kan permanentas och brädan göras mer diskret.

    Ha en bra vecka

    /Anette

    SvaraRadera
  21. Fnisss.... ja just nu är lite svårt att bestämma sig om man ska starta i gång stakar och stjärnor eller inte...... Jag har mina stjärnor 'startklara' men tänder dom nog inte förrän om några dagar.... Men i övrigt har jag nästan tagit fram allt juligt inne och så.....

    Urläckra ljusstakar.... klart du ska tända dom nu.... det är ju mörkt för sjutton!

    Kram
    Charlotte

    SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)