onsdag 27 oktober 2010

Ett stoooort trädgårdsprojekt

Usch, så förlägen jag blev efter gårdagens inlägg. Inser nu att jag lät som en uppblåst mallgroda när jag kallade det ett litet projekt... F'låt... 

Men trädgårdslivet 2010 innebar fler och större projekt än vi någonsin tagit oss för och det har varit så galet roligt! Och eftersom flera av er undrade i går, så kommer här en bildkavalkad av ett trädgårdsprojekt som vi tyckte var  stort ...


... och just detta var stort också för att det medförde en enorm arbetslättnad. Kanske kan man säga att det blev så lätt att sköta denna del av trädgården att farligt mycket tid frigjordes för alla de andra mer eller mindre galna projekten:) Den första bilden högst upp till vänster är tagen den 26 april. Förutom de två sista bilderna, är resten av bilderna tagna mellan 22 maj och 19 juni. De sista nere till höger är tagna i  mitten på juli och i mitten på augusti.

Lev väl,

26 kommentarer:

 1. Visst är det här att odla i pallkragar helt fantastiskt och vad det växer bra! Förutom att vara bekvämt och praktiskt, så är det dessutom väldigt snyggt också!!
  Även jag som inte har några grönsaker odlar ju numera en massa perenner och sommarblommar i pallkragsrabatter.

  SvaraRadera
 2. Som vanligt är jag imponerad av allt ni gjort. :)

  Ha en bra dag, Kerstin

  SvaraRadera
 3. Ska bli roligt att få se alla dina nya projekt på nästa trädgårdsvandring.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 4. Jag tycker också det är snyggt och prydligt med kökslandet. När man är nöjd med resultatet av sitt arbete, glömmer man nästan bort eventuella svårigheter man haft. /Vänligen Ulla Laiho

  SvaraRadera
 5. Vackert, vackert! Vi ordnade själva med odling i låda och jag kan bara hålla med - så fantastiskt lättskött det blir. Ren och skär odlingsglädje blir över när man slipper hålla ordning på ytor runtomkring. Det är då det bästa vi gjort i vår trädgård - ja, om inte barnen får rösta då - de skulle säga fotbollsplanen :))

  Men du, någon mallgroda är du då rakt inte. Du har bara sådan kreativ kraft!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Nej, jag tycker absolut inte, att du var någon mallgroda när du skrev om ert "lilla" trädgårdsprojekt! Jämför man det med det som du visar idag, så var det ju klart mindre!
  Men, vad ni har gjort mycket denna sommar - man blir full av beundran!
  Det hade varit ännu roligare om bilderna hade varit liiitet större...
  Må så gott, här regnar och blåser det idag!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 7. Ack, energin måste ha varit på topp hos er under den säsong som varit - fantastiskt fint ser det ut och så det har vuxit.....waoouw! Prunkande måste väl vara rätta ordet.
  Jättekul att få se!
  Kram

  SvaraRadera
 8. En både praktisk och fin förändring.
  Mariana

  SvaraRadera
 9. Vi har sagt det förut och säger det igen: gör en bok av det. Har sällan läst så inspirerande om trädgårdsprojekt som på din blogg: odlingarna i ert växthus på vårvintern, alla grävprojekten, grönsaksval etc! Det finns nog förresten material till en hel bokserie. :-)

  SvaraRadera
 10. Fint med alla lådorna och oerhört praktiskt jämfört med att odla "på marken"...
  Ett projekt kan ju vara stort även om det är litet...och tvärtom....

  SvaraRadera
 11. Hej Charlotta!
  Jag är så imponerad av allt ni gör!!! Det är sååå kul att kika runt på alla projekten. :)

  Tack för snälla kommentarer om mina skisser. Jag har gjort dem själv i ett ritprogram som jag använder i mitt jobb som grafisk formgivare. Tycker att det är så himla skoj att sitta och rita - både det som är gjort och de planer jag har. Har ritat om trädgården hur många gånger som helst.. ;)

  Håller med Arboarkticum - klart du ska göra böcker!!! OCh behöver du hjälp med formgivningen så vet du var jag finns... ;)

  Kramar till dig!

  SvaraRadera
 12. Inte är du någon mallgroda inte! Absolut inte! Projektet är ju gigantisk i mina ögon i alla fall! Oj, sicket arbete och så fint det blev!

  Så mycket lättare, och snyggare också, det blev!
  Praktiskt med pallkragar och bekvämare - definitivt!

  Själv anlade jag en stor grusplan förra hösten - DET tyckte jag var ett jätteprojekt, även om jag inte gjorde det själv!
  Tack för att du delar med dej! Sååå inspirerande!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 13. Oj vad ni har gjort mycket jag hoppas att jag kan se trädgården "live" någon gång, det ser spännande och vackert ut!
  ha det gott!

  SvaraRadera
 14. Är både faschinerad och imponerad av alla projekt, både stora och små, i er trädgård och allt blir så otroligt fint!!
  Ha en fin fortsättning på veckan!
  Kram

  SvaraRadera
 15. Oj vad fint och vilka praktiska odlingslådor det måste ju bli riktigt roligt att gå ut i odlingarna och se hur allt växer och gror.

  Ja dina tips och ideer skall du dra nytta av för det är många som behöver lite inspiration.

  Synd att jag bor så långt ifrån dig annar skulle jag vilja komma på en trädgårdsvandring ochså.

  Ha det gott
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 16. Och det blev så fantastisk snyggt också! något ni verkligen får vara stolta över! :)

  Må väl!
  Sandra

  SvaraRadera
 17. imponerande och otroligt snyggt//Britt

  SvaraRadera
 18. Så himla snyggt - och lättskött! Det är ju det man vill ha...... Du är förresten absolut ingen mallgroda! (Även om dina fingrar är väldigt gröna så finns det väl ingen simhud mellan dem va?):)

  Kram!

  SvaraRadera
 19. Oavsett vad du tycker om projektets storlek så måste jag säga att så fantastiskt fint det blev! Vilken fröjd att odla där!/Anja

  SvaraRadera
 20. Oj, vad ni har jobbat!!! Och så fint det blev.

  Programmet där jag redigerar bilder heter Photoscape och jag använder gratisversionen, som jag laddat ner.
  Kram J

  SvaraRadera
 21. Det är ju inte bara praktiskt utan väldigt snyggt också. Kan tänka mig att det var ett fasligt jobb men nu ser det ut som att det var värt det. Jättefint!! Ha det bra.// Peter

  SvaraRadera
 22. Nej nej jag upplevde det inte alls som om du var mallgroda utan blev nog mer avundsjuk att du tyckte att det var ett litet projekt. Litet är samma som lätt som plätt...förstår du mig då?
  Ert stora projekt är så himla fint och det bästa med allt är att du är så duktig och det blir så mycket av allt du gör från köksträgården.
  Annika
  En beundrarinna(blev det rätt i stavningen)

  SvaraRadera
 23. Er köksträdgård blev ju bara hur bra som helst... och lättskött förstår jag.. och SNYGG!!!! Är så glad över att få följa med i era projekt... DU inspirerar stort med din iver och glädje.... till att ta tag i och göra det man gått och funderat över men inte blivit av..... Fortsätt så, snälla...... ;-)

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 24. Imponerande och inspirerande! Jag har också börjat med pallkragar i köksträdgården, men det återstår massor av jobb nästa år innan det blir klart. Både fint och praktiskt.....
  Må så gott!

  SvaraRadera
 25. Åh, Jag blir alltid lika imponerad av det du lyckad skapa både ute o inne!

  Må så gott!
  Kram Therese

  SvaraRadera
 26. Imponerande :)
  Mest köper jag nog rosor på den lokala plantskolan......beställer barrotade på hösten,de sorter jag vill ha
  eller Flora Linnea, Horto Green, Koggens......bra rosor på nätet :)
  Ha det gott
  Håkan

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)