lördag 18 september 2010

Slit och belöning - stormig plantering och hösthallon

Som vi slitit idag! I full storm och regn har vi grävt (blöt jord + blöt gödsel = tungt), planterat, delat växter och förbrukat vars två ombyten av såväl kläder som ytterkläder. Det regnade rakt igenom min vinterjacka!!! Envisa? Vi? Inte, då! Resultatinriktade låter käckare, tycker vi;)Inte ser det mycket ut för världen heller - än. Just nu önskar jag så, att jag kunde rita en vacker trädgårdsskiss för att visa den bild jag har i huvudet. Alla våra nya och en del gamla och delade dagliljor är planterade längs innerkanten av rabatten. I ytterkanten står plymspirean delad och ska bilda en häck.Men belöning fick vi efter middagen... det var vi värda...


Världens godaste och enklaste efterrätt: vaniljyoghurt med färska hösthallon! Mums!

Lev väl,

14 kommentarer:

 1. Det är bra att vara envis.....i många lägen. Så härligt med de inre bilderna av planteringar. De kan ju komma upp i huvudet bara man står och tittar på en liten pinne i en kruka i plantskolan ;)))
  Men du har ju många "pinnar" och det blir säkert som du tänkt dig.
  Ha en bra söndag ;)

  SvaraRadera
 2. Det bästa med att vara ute och slita i regn och blåst är ju att få gå in i värmen. Man känner sig ju så nöjd efteråt. I synnerhet när man får en så läcker belöning. Vilka hösthallon. Gissa om det vattnas i munnen.

  SvaraRadera
 3. Hihi... envisheten känner jag igen :) Har man fått en ide, så måste den ju sättas i verket omedelbart, oavsett väder :) Nya rabatten blir säkert bra, oftast är "ideer i huvudet" bättre än de som är ritade på papper.

  Ha en skön söndag och hoppas vädret blir bättre ♥

  SvaraRadera
 4. Vad ni har slitit!!!Hoppas verkligen att det du har i huvudet också blir verklighet.
  Är nyfiken men måste ändå vänta en hel vinter.
  Ha en härlig söndag.
  Anje

  SvaraRadera
 5. Oj, vilket hästjobb och i detta ruskväder dessutom! Jag kan tro att det kommer att bli jättefint där i rabatten och vilken fin belöning sen...hallon som är så gott!
  Hoppas att ni får vila ut idag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Har det regnat så mycket.... oj.... här har det regnat, men solen har dykt upp emellanåt också... 'Målinriktade'..... jajamensan.... det är ni det!!! Känner igen allt det där med att ge sig sjutton på att göra klart.... såna bagateller som besvärligt väder stoppar en sällan... :-) Visioner och planer som man ser framför sig i huvudet..... ja dom är oräkneliga... Förstår att du har en tydlig bild över hur allt ska se ut när det är färdigt och kanske har något år på nacken....

  Hoppas det regnar mindre i dag! (hur god såg inte efterrätten ut då.....)
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Så skönt att ni är lika målinriktade båda två... det blir ju så mycket lättare då:-) Och fint lär det bli, gillar den enhetliga yttre kurvan där! Och det är så härligt med dessa pågågende projektbilder!

  SvaraRadera
 8. Bra jobbat! Absolut värt en vaniljyoghurt eller två!!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 9. Det är bra att vara målinriktad! Då blir saker och ting gjort!! Det är också bra att få de här jobben gjorda innan det blir för kallt.
  Duktigt jobbat!
  Ha det så bra.
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 10. Imponerande! Man känner sig ju ganska nöjd när man kommer in efter att ha uträttat ett sådant hiskeligt arbete. Bra att ha något att se fram emot, både i form av hallon och en ny fin plantering! /Katarina

  SvaraRadera
 11. Bra jobbat! Förstår känslan efteråt, med våta och regntunga kläder och projektet klart! Det är verkligen värt en belöning :)
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 12. Så hårt jobb lär löna sig, kommer alldeles säkert att bli urtjusigt! Eftermiddagens belöningen ser också härlig ut!

  Ha en fin vecka,

  Rebecca

  SvaraRadera
 13. Kära "resultatinriktade" bloggsyster ;-),
  imponerande arbetsinsats, minst sagt, och väl värd belöningen!

  Så ljuvligt fin din headerbildserie är, och så, SÅ fina bilder och arrangemang i ett tidigare inlägg från förstukvistfixning och inomhuspynt - visst är det så att man nu längtar lite mer att fixa inomhus nu, att "hösta till det" när det ruskar utanför... Hm, nu längtar jag bara efter lite TID till att göra just det... hösta till det, samt tid till att blogga mer igen! ;-D

  Om du visste hur värmande och härligt det är att få dina rara kommentarer - tack för att du "lyfter" mig!

  Kram, Helena

  SvaraRadera
 14. Så himla roligt att se din vision växa fram, det kommer säkerligen att bli precis som du ser det i huvudet. Jättesnyggt jobbat!
  Ha en vilsam vecka!

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)