måndag 27 september 2010

Rättelse och renässansrosor

Tadaa! Mitt "nya" stallfönster som jag fyndade på loppis! Visst är det snyggt? Det är av järn och precis så där lagom flagat och nött! Vad jag ska ha det till? Absolut ingen aning!!!


Kära vänner! Jag måste också göra en rättelse beträffande gårdagens inlägg om äppelplockning. Jag blev alldeles full i skratt när jag såg hur tokigt jag hade skrivit! Måste ha varit trött eller omtöcknad på något sätt;) Det var inte våra äpplen vi plockade i lördags! Nej, det mesta av våra äpplen är angripna av rönnbärsmal. Våra goda vänner har på sin föräldragård en stor äppelodling med anor. De driver odlingen vidare trots heltidsarbeten och allt som plockas säljs till affärer runt om i trakten, ICA bland annat. Jag har skrivit om och ändrat i inlägget nu, så att ingen tror att jag är äppelodlare:)


Det ser inte så himla kul ut nu, men det gör det förmodligen nästa sommar. Jag hittade rosor på rea förra veckan och det råkade vara renässansrosor, tre stycken. Prinsessan Alexandra, Nadia och Ghita. Och nu har jag börjat lura ut hur jag vill ha det i de nya rabatterna. Har börjat hitta på namn åt rabatterna också. Hur kul som helst:) I denna runda rabatt står det två röda klematis, Madame Julia Correvon, i mitten och de ska klänga på någon form av växttorn. Runt om ska det vara renässansrosor i rosa och rött tillsammans med den vackra nävan 'Rozanne'. Alltså ska denna rabatt heta renässansrabatten:) Och det finns gott om plats till fler renässansrosor i denna stora rabatt...


Den här rabatten innehåller ljusrosa buskrosor och ska omges av lila kantnepeta, rosa drakmynta och brudslöja. Rabatten ska kallas romantiska rabatten...


Denna rabatt ska ha en hög spaljé som ska byggas till våren. Där ska klänga rosor i gula och cremefärgade nyanser tillsammans med klematis i vitt, creme, pastellblå och ljuslila. Blått, gult och vitt - det får bli midsommarrabatten:)

Kanske. Eller blir det på något helt annat sätt;)

Lev väl,

11 kommentarer:

 1. Du hittar alldeles säkert någon bra plats och användning till ditt fönster. Det bara sprutar ju ideér ur dig. Det kommer att blomma fint i dina nya rabatter nästa år.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 2. När du planerar dina rabatter låter det som rena poesin!!! Åh, så fint det blir!!!

  Stallfönstret är ju ljuvligt! Skulle passa fint i ett trädgårdshus eller liknande...eller...ett orangeri...eller inomhus på en vägg bara!
  Åh, så fint det är!
  Lisa

  SvaraRadera
 3. ...eller hängandes nånstans där man kan se genom det...i ett träd typ..med utsikt från båda hållen...

  SvaraRadera
 4. Vilket vackert fönster! AnnCharlottes förslag om att hänga det fritt lät ju fantastiskt fint. :)

  Det ska bli spännande att se dina fina rabatter i full blom. Ser fram emot det!

  Kram,
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Åh vilket fint fönster. Det var precis ett sånt jag ville ha till vår "ruin", men vi hittade inte något i tid tills ruinen skulle byggas så vi fick ett järnfönster tillverkat. Inte lika snyggt, vilket grämde mig otroligt, men resultatet blev jag ganska nöjd med ändå!
  Du såg väl hur stor `Rozanne´ blivit på bara två växtsäsonger så dina små "hittade" plantor kommer säkert växa till sig och bli jättesnygga i din nya rabatt redan nästa sommar.

  SvaraRadera
 6. Gahhhhh... vilken fönster........ Spelar ingen roll vad du använder det till. Det kommer hur fint som helst........ Fniss upphöjt i 10 Charlotta..... Så du är ingen äppelodlare.... Jag hämtade till och med maken och visade ditt inlägg...... :-) Då förstår jag riktigt ert arbetsutbyte........

  Himlarns så många nya rabatter du har på gång.... imponernade och superskoj förstår jag att det är.... Det är kul att försöka komma på bra namn.. och ganska bra att förekomma sig själv. Det är ju lätt hänt annars att rabatterna får såna där tråkiga namn som 'kurvrabatten' 'garagerbatten' o s v av bara farten......

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 7. Ursnyggt! Självklart måste man slå till på sådana fynd, även om man just för tillfället inte vet vad det ska användas till:)

  Ha det fint,

  Rebecca

  SvaraRadera
 8. Vad du har jobbat, imponerande. Jag ser fram emot att få se bilder nästa sommar där du visar hur det blev. Tufft fönster förresten, du hittar säkert en perfekt plats. Ha det bra. // Kerstin

  SvaraRadera
 9. Ja namn måste man ju ha på sina rabatter - hur skall man annars hålla reda på dem? Fast mina har ju inte så poetiska och vackra namn som dina *fniss* de heter "hundgårdsrabatten, stora rondellen, päronrabatten" etc...nej min nästa får jag hitta på nåt roligare!

  SvaraRadera
 10. Oh vad härligt att plantera så mycket och samtidigt drömma om hur det kommer att bli!!! (Övertygad om att det kommer bli hur fint som helst!)

  Kram
  Stina

  SvaraRadera
 11. Ha, ha, ja nu förstår jag att det tar tid med alla nya äventyr ni satt igång, helt underbart! (:D Kommer att bli fint, det är jag säker på!
  Underbart stallfönster, suck!
  Det blir ju perfekt att komma hit och ta en tur till Nyströms i vår.
  Ha det gott Gullvivan

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)