Åh, vad glad jag är för mina dahlior! Om jag måste välja,
vilket jag egentligen aldrig måste, så är jag svagast
för de enkla. Alla tre i mitten, uppifrån och ner
är dahlior som vi köpte från Svenska
dahliasällskapet på trädgårdsmässan
i våras.
Det är svårast att hitta de enkla i handeln, tycker jag.
Men jag fick tipset på trädgårdsmässan, att
de dahlior man sår från frö oftast blir
enkla. Därför har jag bestämt
mig för att ta lite fröer i år. Ska bli kul
att se vad det blir.
Ha det gott alla!
Fina men i år blev det inga för mej.
SvaraRaderaMariana
Oj, det var många fina! vilken är min favorit? svårt men kanske den vita kaktusdahlian m rosa mitt (:D Gullvian
SvaraRaderakul att se så fina.
SvaraRaderaLena
Oj, vad många olika sorters dahlia du har. Otroligt vackra. Jag har bara en som blommar än.
SvaraRaderaKram Ann-Lie
Wow så många sorter. Underbara!
SvaraRaderaDet förstår jag att du gör...... Det går inte annat än älska dahlior... ;-) Vad många olika sorter du har....
SvaraRaderaDen där orkidédahlian i mitten högst upp (visst är det en sån?!). Doftar den? Vad jag förstått ska de dofta lite grann...
Kram Charlotte
Såå fina dahlior. Den högst upp i mitten var ju bedårande. Har aldrig sett en sådan!
SvaraRaderaKram
Dahlia-glädje! Jag har inga kvar :( Men helt ärligt har jag inte platsen heller nu längre.
SvaraRaderaEtt riktigt hett tips:
Ingredienser till
ca 3 dl hemgjord het chilisås
• ca 12 pepparfrukter - chilifrukter av valfri sort - blanda ex. 8 röda jalapeno med st av starkare sort
• 1 dl råsocker
• 2 klyftor vitlök
• 1 dl vitvinsvinäger
• 2 dl vatten
• 1 tsk salt
Så här lagar du
1. Sätt ugnen på grill.
2. Skär bort fästena. Hacka chilifrukterna grovt och lägg i en ugnspanna. Kärnorna kan vara med. OBS använd gärna plasthandskar eller en liten plastpåse så att du ej rör vid chilifrukterna och sedan petar dig i ögat - för då svider det en del.
3. Skala och hacka vitlöken grovt. Lägg med chilifrukterna.
4. Rosta chilifrukterna i ugnen i ca 10 minuter tills de börjat få lite färg men ej blivit brända.
5. Ta ut och häll i en stor tjockbottnad kastrull. Tillsätt sockret och smält det så att det blir ljust brunt.
6. Häll på vinäger och vatten. Det fräser rejält men slutar snabbt.
7. Låt koka utan lock tills sockret löst sig. Ta av från spisen.
8. Mixa med en stavmixer eller kör allt i en mixer till en slät chilisås. Tillsätt salt och låt såsen kallna.
9. Förvara chilisåsen i kylen, förslagsvis i en glasburk eller flaska.
10. Chilisåsen håller sig i flera veckor.
Var försiktig när du smakar av den. Ha de gott. Catarina
Ja de var ljuvliga!
SvaraRaderaRuben har sått dahlior men jag undrar om de blev enkla jag minns inte riktigt.
Kul med sådda dahior tycker jag.
Ha det gott och tack för galleri visningen
Annika
Jättevackra dahlior du har! Mitten överst är min favorit, men alla är vackra på sitt sätt :-)
SvaraRaderaHa det gott!
Annika
Vill, vill, vill ha!
SvaraRadera:)
Vilket läckert collage! jag har faktiskt inte en enda dahlia, men skulle gärna vilja ha några enkla. De är vackrast, tycker jag också!
SvaraRaderaRiktigt fina exemplar..och du har lagt upp bilderna så fint!!
SvaraRaderaHa en härlig, solig måndagskväll!!
Kramis Sanne
Lovely var ordet...Kul att ha så många olika va?
SvaraRaderajag har inte en enda ;) Kanske något att satsa på....