söndag 29 augusti 2010

Mitt hem, min borg...

... har fått hundra procents uppmärksamhet den här helgen. Därför inget bloggande, därför inga bloggbesök för min del - under HELA helgen! Efter en lång och härlig utflykt i svampskogen, i fredags eftermiddag,


som resulterade i detta berg av kantareller, blev vi helt SNURRIGA, monsieur C och jag. Ja, inte av vinet som syns i bild, det ställde jag bara där som referenspunkt och inte av allt svamprensande heller. Men galet snurriga blev vi i alla fall och tog det i vår familj synnerligen ovanliga beslutet att storstäda! Och då menar jag STORstäda, från golv till tak och ut och in i varenda skåp och låda! Vad exakt det var som ledde oss fram till detta besynnerliga beslut vet jag fortfarande inte, men att det är ett ovanligt beslut vet jag bestämt. Det har inte hänt sedan 2005, nämligen.

Men oj, vad fint det blev! Det skiner och blänker och det luktar ljuvligt i hela huset! En tid framöver kommer inte en enda ovarsam liten tumme eller hundnos kunna läggas på ett fönster, utan att madame C kommer ylandes. Men, men, det där går ju över. Det vet vi allihop... Säg den städning som varar för evigt...


Nåväl, huset blänker, men det är inte allt. Planer har också smitts inför kommande veckor. I lördags hade vi besök av ingen mindre än grannbyns förträfflige grävmaskinist! Nytt projekt är på gång och det är grönytan som syns ovan, som ska göras om - total grönyte-make-over! Jag vet inte om det syns, men jag har klippt med gräsklipparen, för att det ska synas var det ska vara rabatter och var det ska vara gräsgångar. Problemet med  stora delar av grönytan är att det tidigare legat ett hus där. Inte bara att sätta spaden i, alltså. Därför var det bara att välja. Antingen fortsatt gräsmatta eller hjälp av ett tyngre artilleri - i det här fallet i form av grävsmaskin! Det här är bara en liten förhandsvisning. Mer om projektet och vad som ska planteras här kommer i veckan:) 

18 kommentarer:

 1. Det blir spännande att följa ditt nya trädgårdsprojekt. Alltid nya planer på gång. Se det positivt med storstädningen, nu är ju höststädningen redan avklarad.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 2. oh, det där ser hur spännande ut som helst...!!!
  Jag blir så nyfiken på hur det ska bli, kommer deffinitiv titta in med jämna mellanrum för att följa projektet! Lycka till.Kramar Ullis
  ps. skulle behöva drabbas av städfrenesi jag oxå men har inget märkt ännu iallafall, å till dess lever jag efter mottot;
  'hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete'
  *fniss*

  SvaraRadera
 3. Wow, finns verkligen MASI i miniflaskor, eller är kantarellberget så stort som jag befarar? ! ;-)
  När ni ändå ska ta dit en grävare, fundera över om det inte skulle vara snyggt med en kulle eller så ... dvs en inte helt plan yta. Det är mitt bästa tips!! I övrigt blev jag ungefär lika snurrig som "gångarna", men det kanske klarnar med tiden! ;-)
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Kul med ett nytt projekt, ska bli spännande att följa.
  Och härligt med all svamp, man känner sig rik.
  Mariana

  SvaraRadera
 5. Vilket svampberg! Wow! Här är det glest mellan svampbesöken i skogen måste jag erkänna tyvärr, det är ju så himla gott:) Vilket spännande gräsmatteprojekt! Blir verkligen spännande att se hur det artar sig:) Det är ju så himla kul att skapa nya miljöer i trädgården:) Jag har oxå ett "gäsmatteprojekt" faktiskt, som jag lurat på hela sommaren. Nu fick jag verkligen inspiration att ta tag i det! Tack:)

  SvaraRadera
 6. Underbara höst men all svamp :) Så gott!

  SvaraRadera
 7. Härligt svampberg! Hos oss bestod helgens svampberg mestadels av helt underbara, av insekter orörda karl-johan, och nästan lika fins blodriskor. Det FINNS ju fördelar med hösten ändå...

  Och ert nya projekt! Ska som vanligt följa det med spänning och litar på att det kommer att dokumenteras här på bloggen! Och vilken bra idé att använda gräsklipparen som ritverktyg.

  SvaraRadera
 8. Oj, det skall spännande att följa ert nya trädgårdsprojekt. Och så skönt att ha klarat av höststädningen oxå. PS! Jättefina pelargon-foton i förra inlägget.

  SvaraRadera
 9. Oj, vad mycket svamp du hittat. Jag önskar att jag kunde hitta ens något. Vi har inga ställen runt där jag bor och visst har vi varit ute och letat men inte hittat i stort sett någonting, suck.n Ha det bra. // Kerstin

  SvaraRadera
 10. Samma städmani for i mig i fredags - skumt, men oerhört tillfredsställande när det väl är gjort. Och svamp gillar vi - hittade precis 4 liter kantareller precis runt knuten . jippi! Vad kul det ska bli att följa ert nya rabatt/grönprojekt. Tar mig själv ett lite mindre initativ och ska öka på rabattytorna en bit med fotbollskillarnas välsignelse. Hade tänkt försöka mig på plan budget och dela perenner. Vi får se hur det går - kanske dör allt ihjäl istället!?

  SvaraRadera
 11. Så spännande med projekt, skall bli kul att se hur det blir sen!
  Vad skönt med nystädat! Visst är man nöjd med sig själv efteråt!

  SvaraRadera
 12. Jisses vilka mängder svamp..... Kan bara tänka mig vilka goda anrättningar du kommer göra med dom...... Viiiilken storstädning.... Oj, så där noggrannt vet jag inte om vi någonsin gjort på en och samma gång.... Här sker sådant mer bitvis eller rumsvis.... :-)

  Ni är oslagbara... vilka energiska människor ni är... Det där lät ju hur spännande som helst... nya planteringar.. och inte små sådana heller...... ser fram emot en fortsättning... Försöker titta på dina gräsklipparspär... men lite svårt är det att se hur du tänkt.... Det visar sig gissar jag..... Lycka till med grävandet nu (skönt att slippa handgräva....)

  Kraaam
  Charlotte

  SvaraRadera
 13. Vilket härligt kantarellberg! Tänk att den städmanin har lyckats undvika mig, får väl vänta och se om den dyker upp :))
  Vilket spännande projekt med gräsmattan, ska bli intressant att följa utvecklingen! Underbart med en så stor grönyta till förfogande, att få skapa något helt nytt!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 14. Å, vad jag skulle vilja drabbas av ett sånt städryck. Ibland kan jag känna av en svag städskälvning men efter 2 timmar i källaren måste jag ta igen mig den dubbla tiden - minst! Det ser ut att bli ett rejält projekt på grönytan, spännande! Ska bli roligt att följa.
  Ha det så bra.

  SvaraRadera
 15. Vad det låter spännande, jag väntar på fler inlägg!
  Och vad roligt att ni kan jobba tillsammans så mycket. Min gube bara jobbar och jobbar nuförtiden. Den här veckan är han borta 92 timmar av veckans 168 timmar. (Jämför med ett vanligt jobb där man är borta kanske 50 timmar från hemmet) Vi får se fram emot pensionen ;)

  SvaraRadera
 16. Vilket härligt blogginlägg. Först bilden på svampberget ... underbar. Sedan "flygbilden" på gräsytan som ska bli rabatter med gröna gångar. Som jag längtar att få läsa mer om det projektet. Visst är det underbart härligt med trädgårdsprojekt. Och jösses så duktiga ni varit som storstädat.

  SvaraRadera
 17. Wow med kantareller! Storstädat är skönt, fast som du skriver det varar inte för evigt. Rabattprojektet låter spännande, blir kul att se hur det utvecklar sig.

  SvaraRadera
 18. Quelle chance, Charlotta, ces girolles.

  Mon père adorait aller en chercher, maman les cuisiner et moi les déguster.
  Que de bons souvenirs.

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)