söndag 13 juni 2010

Ännu ett steg närmare den nya köksträdgården

Idag var det dags att köra grus och rikta in alla odlingslådorna, så att de blev något så när raka. Lagom raka får räcka för marken lutar både hit och dit! Alla lådorna har inte samma färg ännu och det beror på att alla inte fått lika många strykningar med roslagsmahogny ännu.

Mina fina piltorn som stod i krukorna med luktärtor i mitten, välte och slet delvis sönder luktärtorna i gårdagens storm. Därför gick jag till skogen idag och hittade lite material att göra egna växttorn av, som går att sticka ordentligt djupt ner i krukorna. För att hjälpa luktärterna på traven, gjorde jag också strutar av hönsnät och satte inne i tornen. Det kanske till och med kan ge lite vindskydd?

Här i utkanten av köksträdgården har jag skurit upp presenningen inne i odlingslådorna och planterat rosenbönorna och andra högväxande bönor. Tanken är ju att det ska bli ett staket längs med dessa lådor, som bönorna ska växa på. Någon form av portal ska det helst också bli, vid ingången till köksträdgården. Allt för att skapa mer rumskänsla!

Den bortersta odlingslådan hamnade där marken var synnerligen sluttande, men det löste vi så här snyggt med hjälp av gråstenar. Vi har ju gott om sådana här i Småland!

Potatisen blev också kupad och ogräsrensad idag. Presenningen som syns inne i odlingslådorna ska fästas med häftpistol mot nedre delen av ramarnas insida. Men det blir först när alla odlingsramar är färdigmålad. Slow gardening var det ju! Ha en skön avslutning på den här söndagen, alla!

13 kommentarer:

 1. OJ VAD FINT OCH VÄLORDNAT........
  KOMMER BLI JÄTTEFINT I SOMMAR....
  Håkan

  SvaraRadera
 2. Så himla fint. Det är så snyggt och prydligt, jag blir så avundsjuk. Men så har ni ju säkert lagt ner väldigt mycket jobb också. Spännande att se hur det blir när det blir färdigt (om nu en trädgård kan bli färdig...). Ha det gott.// Peter

  SvaraRadera
 3. Supersnyggt!! Ja hu vad det blåste i går, här nere kom bara lite regn, men blåste rejält, många växter knäcktes, blåklint och mattram låg plattfall i dag..Har också kupat potatis idag och kunnat vara i trädgården hela dagen. ha en skön vecka/Sophia

  SvaraRadera
 4. Jättefint!! Finurligt med hönsnätet runt, det kanske jag testar ockå :-) Har massa luktärtor som skall planteras ut.

  Det blir fint med den bruna färgen på pallkragarna tillsammans med gruset. Jättesnyggt!!!!

  SvaraRadera
 5. Men guuuu, sen sån fin köksträdgård...den är bara för läcker!!! :o)
  Er Tingeling är ju jättesöt, visst är det härligt med sheltisar!
  Har lagt upp några bilder till på vår Peps, han är vår hjärtevärmare nr 1! :o)
  Ha en solig och skön vecka,
  Lydia

  SvaraRadera
 6. Urtjusigt! En riktig köksträdgård med ordning och reda på pallkragarna :) Gillar gruset emellan och att få till portal och klätterstöd kommer bli fint och lite nivåskillnad i potagén :) Har sett sådana där snygga hemmagjorda växtstöd/bönstöd med grova pinnar som står i kors, typ X, på rad XXXX :) Önskar verkligen att jag hade haft yta till en "riktig" köksträdgård.

  Som det blåste i lördags! Jag var vid havet och såg hur det stormade. Hemma fick maken fara runt efter ting som blåste runt i trädgården och seglet vi satte upp till studentkalase i trädgården, fick komma ned i all hast - annars hade nog huset flyttat sig en bit ;)

  Är du intresserad av en liten fågelskräma ( ca 50 cm hög) så syr jag gärna en, tycker de är så roliga att pilla med. Priset? Tja... skulle 250 vara ok? Tjej eller kille? Kan ju styra könet med val av tyger. Är du intresserad så maila mig på lottastradgard@hotmail.com.

  Ha det så gott :) ♥

  SvaraRadera
 7. Oj vad snyggt det vart med odlingslådorna! Den där mahognyfärgen vart ju helt suverän, den tror jag nog att jag kommer att härmas lite med;) Mina odlingslådor skulle verkligen behöva lite färgbehandling (och upprätning!) Jag hade tänkt måla den faluröda men den där färgen blir ju mycket snyggare:D

  SvaraRadera
 8. Vad snyggt det blir. Vacker färg på lådorna.
  Usch att vädret är så tråkigt i Sverige. Här är det faktisk inte heller som det ska vara men jag kann vara ute för det mesta.
  Ha det bra.
  Anje

  SvaraRadera
 9. Hej Charlotta!
  Tack för besöket hos mig o för din fina kommentar!
  Vilken underbar blogg och trädgård du har, har suttit här o kikat på allt vackert du visar:)

  Kikar gärna in här igen!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 10. Framskridandet av ert arbete med köksträdgården är en härlig följetång. man inte vill missa. Det blir så fint, så fint!

  Ha en underbar måndag!
  Kram
  /Charlotte

  SvaraRadera
 11. Du har så himla fint i trädgårdslandet villken ordning.
  Ha det så bra
  Mariana

  SvaraRadera
 12. Så himla snyggt!!!
  Nu vill jag också ha en sådan gård med lådor och grusad yta:-) Det ser så trevligt ut, och jag ser framför mig hur ni går där och hämtar grönsakerna till middagen... Mysigt:-)

  Ha det gott! Kram Hillevi

  SvaraRadera

Tack för att du vill använda din värdefulla tid för att skriva till mig! Dina ord blir till en källa av positiv energi och oändlig inspiration.

Dessutom skapar det lust att ge tillbaka av det allra viktigaste i livet - vänlighet och omtänksamhet.

Ställ gärna frågor, för jag delar gladeligen med mig av erfarenheter, medgångar och motgångar. Svar på din fråga får du här, för jag är vimsig och glömmer lätt om jag inte får svara på direkten:)